PSG: plusz öt hónapos eltiltást ért Leonardo fellebbezése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.04. 10:49
null
Főhet Leonardo feje, plusz öt hónappal megtoldották az eltiltását (Fotó: Action Images)
A fellebbviteli bizottság öt hónappal meghosszabbította Leonardónak, a Paris Saint-Germain sportigazgatójának eltiltását, aki így 2014. június 30-ig nem mehet be az öltözőbe, és a meccsek idején a pálya környékén sem tartózkodhat.

Mint ismert, a Valenciennes elleni találkozó 43. percében Thiago Silvát kiállította a játékvezető, mert a brazil meglökte – vagy inkább megfogta – a bírót. Leonardo az összecsapást követően az öltözőfolyosóhoz érve „törlesztett”, de ő maga másképp emlékezett az esetre:

„Igazság szerint én voltam az, akit inzultáltak, kérni is fogom a delegált eltiltását” – idézte a Le Parisien a brazil szakembert. Ez az érvelés már a fegyelmi bizottságot sem hatotta meg, ugyanis első fokon kilenc hónapos büntetést szabtak ki rá, miközben jelezték, ezért a tettért egy évet is kaphatott volna. A PSG sem úszta meg, a klub hárompontos levonást kapott, azonban ezt az ítéletet a következő szezonra felfüggesztették.

Leonardo végül élt a fellebbezéssel, azonban nem jelent meg a bizottság szerdai meghallgatásán, ez is közrejátszhatott benne, hogy az eredetileg február 8-ig szóló eltiltást június 30-ig meghosszabbították. A klub felfüggesztett büntetése esetében visszautalták az ügyet a fegyelmi bizottsághoz. Ezek után még az is kérdéses, Naszer al-Helafi tulajdonos nem bontja-e fel a brazil szerződését. Az ítélet ellen még a Francia Olimpiai Bizottságnál lehet fellebbezni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik