Lengyelország: rémesen kezdett, de újra bajnok lett a Legia

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.04.28. 22:10
null
A Legia Warszawa 15. alkalommal nyerte meg a lengyel bajnokságot (Fotó: Getty Images)
A lengyel labdarúgó-bajnokság szerdai mérkőzésén gól nélküli döntetlent játszott egymással a Jagellonia és a Raków, utóbbi pontvesztése pedig azt jelenti, hogy három fordulóval a bajnoki idény vége előtt biztossá vált a Legia Warszawa címvédése.

 

A Legia a 27. forduló után 59 ponttal áll, a második helyezett Rakównak 50 pontja van, az egymás elleni eredmények a címvédőnek kedveznek, így már biztos, hogy a varsói csapat 15. alkalommal is bajnok.

Pedig nem indult jól a varsóiak idénye, egy hónappal a rajt után a 7. helyen szerénykedtek. Emellett a BL selejtezőjében a ciprusi Omonia, az Európa-ligáéban az azeri Qarabag ejtette ki őket, valamint elbukták a lengyel Szuperkupát is. Szeptember közepén edzőt váltott a klub, a szerb Alekszandar Vukovicsot a lengyel Czeslaw Michniewicz követte.

Michniewicz első kilenc meccsén hat győzelmet és három döntetlent ért el, a 6. forduló után 9. csapat a 11. fordulót már az élről várta. Jelenleg 12 meccses veretlenségi sorozatban van.

A koronavírus-járvány miatt későn rajtoló lengyel Ekstraklasa végén az idén nem tartanak rájátszást, a 16 csapatos ligában kétszer játszanak egymással. A következő idénytől már 18 együttes alkotja az élvonalbeli bajnokságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik