BODNÁR ZALÁN 2021.05.15 21:40 Frissítve: 2021.05.15 21:49

Labdarúgás: Várhidi besokallt a képzetlen játékosoktól – focisulit indít

A fő hangsúly az egyéni képzésen lesz a nagykanizsai Zrínyi Miklós–Bólyai János Általános Iskolában tartandó kiscsoportos foglalkozásokon.

Várhidi Péter (balra) legutóbb Kaposváron dolgozott (Fotó: Lang Róbert/ Somogyi Hírlap)

 

„Várhidi Focisuli a Zrínyi iskolában! Amennyiben a járványügyi szabályok megengedik, májusban szeretnénk elindítani a Várhidi Focisuli programot iskolánkban Várhidi Péter vezetésével” – adja hírül a nagykanizsai Zrínyi Miklós–Bólyai János Általános Iskola honlapja

A legutóbb  az NB II-es Kaposvári Rákóczinál edzősködő (április végén távozott a somogyiaktól), az Újpestet 1998-ban bajnoki címre vezető, 2006 és 2008 között a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó 63 éves tréner a Nemzeti Sport megkeresésére elmondta:

„Kicsit besokalltam attól, hogy mennyire képzetlenek a magyar labdarúgók, ez szerintem a futballunk talán legnagyobb problémája, hiszen a képzettségi hiányosságok miatt a vezetőedzők nem kész játékosokat kapnak kézhez – fogalmazott lapunknak Várhidi Péter. – Ezért a focisulimban a hangsúly a képzésen lesz. Három-négy tagú, kiscsoportos foglalkozásokat tervezünk az iskolában, a tervek szerint két-három edző segítené a munkámat ebben a projektben. Tehát nem egyesületben gondolkodom, hanem képzésben, nem a klubok munkáját szeretném elvenni, hanem segíteni szeretnék azoknak a gyerekeknek vagy akár felnőtteknek is, akik szeretnének képezni magukat, fejlődni. Természetesen mindezt úgy megvalósítva, hogy figyelembe vesszük a játékosok különböző életkori sajátosságait, valamint fejlődési szakaszait. Gyermekek esetében külön hangsúlyt fektetünk az egészséges életmódra, a nevelés társadalmi fontosságára, a játék és a foci szeretetére. Egyelőre nagyon képlékeny még az egész, a járványhelyzet miatt még nem tudjuk pontosan, mikor indulhat el a projekt, hiszen az iskolák is csak nemrég indultak újra, de nagyon sok segítséget kapunk Faller Zoltán intézményvezetőtől, maga is szakember, dolgozott korábban a futballban.”

2021.06.14 09:54:56

Minden más foci B. D. K.

A 34 éves hölgy argentin médiaszemélyiség, futballügynök, showgirl, televíziós műsorvezető és modell.

2021.06.13 08:33:25

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A futballértelmiségi edző sosem tett semmit megszokásból, mindig volt benne bizonyítási vágy.

2021.06.12 08:15:41

Minden más foci PIETSCH TIBOR

„Mire vágyunk? Hogy aki nálunk van, tanuljon, fejlődjön, de közben érezze nagyon jól magát.”

2021.06.10 13:45:40

Minden más foci nemzetisport.hu

16 mozgatható LED-oszlopon lehet megmutatni a mérkőzések jeleneteit és a beszélgetések háttereit. (x)

2021.06.09 19:37:52

Minden más foci CSILLAG PÉTER, L. PAP ISTVÁN, THURY GÁBOR

„Szalai!... Vezet Magyarország!... Stieber a tizenhatoson belül, lövés, gól!... Eldőlt a mérkőzés!”