L. M.
2022.08.18 10:24 Frissítve: 2022.08.18 10:51

FTC: Görögországban vív meg a BL-playoffért a női csapat

Szalonikiben lép pályára a Ferencváros női labdarúgócsapata. A zöld-fehérek egy minitornán vesznek részt a Bajnokok Ligája selejtezőjében, ahol kiharcolhatják a playoffkörbe jutást. Az első ellenfelük a Rangers, ha pedig sikerül legyőzniük a skótokat, a PAOK–Swansea párharc nyertesével játszanak a továbbjutásért – írja a fradi.hu.

 

Vágó Fannyék (középen) a skót Rangersszel játsszák az első mérkőzésüket (Fotó: Földi Imre)

Augusztus 18-án, este 20.30-kor lép pályára a Ferencváros női labdarúgócsapata a Rangers ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjében, ahol – az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is – kiemeltként, az úgynevezett bajnoki ágon játszik a kvalifikáció során. A zöld-fehérek egy négycsapatos minitornán vesznek részt, ahol kiharcolhatják a playoffkörben való szereplést. Ha az első mérkőzést sikerrel veszik a skót csapat ellen, akkor a walesi Swansea és a görög PAOK találkozójának győztesével játszanak vasárnap. Aki pedig ezt a meccset is megnyerik, továbbjutnak a második fordulóba, amelyből a 14 együttes által vívott hét, oda-vissza vágós párharc győztese jut be a BL 16 csapatos csoportkörébe.

A keret és a stáb repülőgépe kedden szállt fel és érkezett meg Görögországba, majd szerda délután már sajtótájékoztatót is tartottak a PAOK Sports Arena sajtótermében. 

„Nagyon várjuk ezt a mérkőzést, hiszen végigdolgoztuk az elmúlt egy évet azért, hogy újra itt lehessünk a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Szeretnénk bebizonyítani, hogy mennyit fejlődtünk csapatként ebben az elmúlt egy esztendőben. Tudjuk, hogy milyen játékerőt képvisel a Rangers, a válogatottal is szerepeltünk nemrég a skót nemzeti csapat ellen, amelynek sok tagját ők adják. Ismerjük a játékukat, természetesen igyekeztünk alaposan kielemezni őket. Muszáj lesz megpróbálni a saját futballunkat játszani, és azt ráerőltetni az ellenfélre. Biztos, hogy minden játékosunknak a létező legjobbját kell nyújtania ahhoz, hogy sikeresek lehessünk” – nyilatkozta Vágó Fanny, a Ferencváros játékos-edzője.

„Ha mindenki a maximumot tudja kihozni magából, meg támogatni tudja a társát, akkor simán van esélyünk továbbjutni” – vélekedett Papp Luca, a zöld-fehérek középpályása a FradiMédiának adott interjújában.

2022.10.02 22:05:38

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Utóbbit tanárunk a bikinihez hasonlította, mely szerinte sok fontos részletet megmutathat, de lehet: a lényeget eltakarja...

2022.10.02 23:04:37

Minden más foci nemzetisport.hu

2022.10.02 10:47:47

Minden más foci nemzetisport.hu

A sepsiszentgyörgyiektől szenvedte el első vereségét az idényben az újonc, Varga Roland debütált.

2022.10.01 14:40:08

Minden más foci nemzetisport.hu

Fontos három pontot szerzett a Dunaszerdahely, amely tíz hónap után nyert újra bajnokit idegenben.

2022.10.01 14:23:43

Minden más foci nemzetisport.hu

Nem tudta most meglepni a zágrábi csapat az eszékieket, akik meg sem álltak négy gólig a Lokomotiva ellen.