FTC: Görögországban vív meg a BL-playoffért a női csapat

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.18. 10:24
null
Vágó Fannyék (középen) a skót Rangersszel játsszák az első mérkőzésüket (Fotó: Földi Imre)
Szalonikiben lép pályára a Ferencváros női labdarúgócsapata. A zöld-fehérek egy minitornán vesznek részt a Bajnokok Ligája selejtezőjében, ahol kiharcolhatják a playoffkörbe jutást. Az első ellenfelük a Rangers, ha pedig sikerül legyőzniük a skótokat, a PAOK–Swansea párharc nyertesével játszanak a továbbjutásért – írja a fradi.hu.

Augusztus 18-án, este 20.30-kor lép pályára a Ferencváros női labdarúgócsapata a Rangers ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjében, ahol – az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is – kiemeltként, az úgynevezett bajnoki ágon játszik a kvalifikáció során. A zöld-fehérek egy négycsapatos minitornán vesznek részt, ahol kiharcolhatják a playoffkörben való szereplést. Ha az első mérkőzést sikerrel veszik a skót csapat ellen, akkor a walesiSwansea és a görög PAOK találkozójának győztesével játszanak vasárnap. Aki pedig ezt a meccset is megnyerik, továbbjutnak a második fordulóba, amelyből a 14 együttes által vívott hét, oda-vissza vágós párharc győztese jut be a BL 16 csapatos csoportkörébe.

A keret és a stáb repülőgépe kedden szállt fel és érkezett meg Görögországba, majd szerda délután már sajtótájékoztatót is tartottak a PAOK Sports Arena sajtótermében.

„Nagyon várjuk ezt a mérkőzést, hiszen végigdolgoztuk az elmúlt egy évet azért, hogy újra itt lehessünk a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Szeretnénk bebizonyítani, hogy mennyit fejlődtünk csapatként ebben az elmúlt egy esztendőben. Tudjuk, hogy milyen játékerőt képvisel a Rangers, a válogatottal is szerepeltünk nemrég a skót nemzeti csapat ellen, amelynek sok tagját ők adják. Ismerjük a játékukat, természetesen igyekeztünk alaposan kielemezni őket. Muszáj lesz megpróbálni a saját futballunkat játszani, és azt ráerőltetni az ellenfélre. Biztos, hogy minden játékosunknak a létező legjobbját kell nyújtania ahhoz, hogy sikeresek lehessünk”– nyilatkozta Vágó Fanny, a Ferencváros játékos-edzője.

„Ha mindenki a maximumot tudja kihozni magából, meg támogatni tudja a társát, akkor simán van esélyünk továbbjutni” – vélekedett Papp Luca, a zöld-fehérek középpályása a FradiMédiának adott interjújában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik