FFT: Mbappé, a francia királyfi, aki végképp felnőtt

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.06.21. 14:48
A 2018-as diadalmenet csak a kezdet: a 22 éves Kylian Mbappé most még nagyobb hatással lehet a francia válogatott sorsára, ráadásul az Eb-győzelemmel az Aranylabdát is nagy eséllyel megkaphatja. Ha győz, évtizedes uralom vár rá.

Hosszú idény áll Kylian Mbappé mögött. Ha megkérdeznénk, azt mondaná, hogy az elmúlt két évben éjjel-nappal futballozott. Helyzetét könnyen átérezhetjük: a Bajnokok Ligája előző idényének döntőjét, amelyben vereséget szenvedett a Bayern München ellen, csak 28 nap választotta el a következő idénybeli első szereplésétől, amit ráadásul koronavírus-fertőzése miatt három meccsel el kellett halasztani.

A 22 éves játékos rengeteget játszott, sok gólt szerzett, sok meccset nyert, de jó néhányat el is vesztett. Most azonban minden megváltozhat. Ha a Paris Saint-Germain fiatal sztárja a győzelemig viszi a francia válogatottat az Eb-n júliusban, akkor egész pályafutása új fényben tűnik majd fel.

A teljesítményét, a mögötte álló idényt, a francia labdarúgásra gyakorolt hatását és a világfutballban elfoglalt helyét kell majd újraértelmezni. Abban az évben, amikor Lionel Messit és Cristiano Ronaldót már nem emlegetik az Aranylabda esélyeseként, Mbappé előtt számtalan lehetőség kínálkozik.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik