FFT: a futballtörténelem 10 híres köpése

FFT/B. Z.FFT/B. Z.
Vágólapra másolva!
2022.03.18. 15:52
null
Nedves örökrangadó Fotó: FFT
Dárdai Pál szövetségi kapitányként a Feröer elleni meccs után azt mondta: „Moss fogat, köpj, és felejtsd el az egészet”. De voltak ennél sokkal jobbak is...


Ízelítő a FourFourTwo gyűjteményéből:

A milánói csulacsata

Ritka jelenség a futballpályán, amikor egy igazi világklasszis játékos leköp egy másikat. Márpedig ez történt az 1990-es vb nyolcaddöntőjében, ahol Hollandia a vb-t később megnyerő NSZK-val találkozott. A 22. percben Frank Rijkaard keményen csúszott be Rudi Völlernek, majd miután sárgát kapott, beleköpött a nyugatnémet játékos hajába. Az ezt követő szabadrúgásnál Völler összeakaszkodott a holland kapussal, Hans van Breukelennel, persze Rijkaard termett ott először, és lökdösődni kezdtek. Mindkét göndör, boglyas hajú sztár jól festett a kölcsönös tiszteletadás után. A játékvezető mindkettőjüket kiállította, és Rijkaard, biztos, ami biztos, még lefelé menet is leköpte Völlert.

Nedves örökrangadó

A 2004 áprilisában játszott FTC–MTK mérkőzés után a kék-fehérek akkor még csak 22 éves játékosa, Torghelle Sándor azt állította, hogy a Fradi legendája, Lipcsei Péter arcon köpte őt. Lipcsei azt mondta, hogy Torghelle a meccsen többször is „lófejű g...”-nek nevezte, és állandóan hármas befutót emlegetett, ám először csak azt ismerte el, hogy nem Torghelle felé köpött, csak felfelé a levegőbe, jelezvén, hogy „ez a véleménye róla”. De aztán bevallotta, hogy az állandó provokáció hatására valóban arcon köpte az MTK-játékost.

Te is, fiam, CR, Leo?

Korunk két legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi is bizonyította már, hogy képes nem kulturáltan reagálni, ha meggyötrik az ellenfelek. Ronaldo még United-játékosként a Derby futballistáját, Robbie Savage-et kínálta meg egy nyálbombával, míg Messi 2008 novemberében a Málaga játékosát, Dudát. Ha nem hiszed, nézd meg a YouTube-on!

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik