B. Z. 2021.08.28 21:41 Frissítve: 2021.08.29 20:04

Emlékezés: felavatták Czibor Zoltán szobrát Komáromban

„Most végleg megállok, ez az utolsó állomás, én már itthon vagyok, a szívem hazatalált!”. Ez a Vizeli Csaba Czibor Zoltánról szóló musicaljéből származó, lokálpatrióta idézet olvasható a Komáromban szombat délután átadott Czibor-szobor emlékkövén.


Felavatták Czibor Zoltán szobrát Komáromban
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍILIK (Fotók: Mravik Gusztáv)


Az Aranycsapat, a Ferencváros, a Csepel, a Bp. Honvéd és az FC Barcelona korábbi, olimpiai bajnok, Ek-győztes, vb-ezüstérmes balszélsője a városban nőtt fel, és az emigrációból a rendszerváltás után hazatérve is itt élt 1997-ben bekövetkező haláláig. A Czibor Zoltán Városi Sporttelep mellett felállított, Csák Attila szobrászművész munkáját dicsérő alkotás a csepeli után a második egész alakos Czibor-szobor Magyarországon, még a 2019-ben meghirdetett, de a világjárvány miatt félbeszakadt Czibor 90-emlékévsorozat keretében állíttatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (az emlékévsorozat fővédnöke Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter), a városi önkormányzat, a MagyaRock Dalszínház és a Monostori Erőd.

A szoboravatón megjelenteket – köztük az Aranycsapat volt játékosainak leszármazottai közül Ifj. Buzánszky Jenőt, Bozsik Pétert, továbbá az olimpiai bajnok Dunai Antaltdr. Molnár Attila polgármester köszöntötte, beszédet mondott Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára és Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, egyben az emlékév védnöke. Az ünnepélyes szoboravatáson részleteket mutattak be a szintén az emlékév alkalmából színpadra állított Czibor, a Rongylábú című musicalből, e darab díszelőadásával zárult az este a Monostori Erőd szabadtéri színpadán.

2021.10.17 21:31:37

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Remek tervek, kár, hogy esély sincs a megvalósításukra. Persze hogy a pénz miatt. Hiszen az a játékos, aki nem lép pályára, kevesebb jövedelemre tehet szert, nem beszélve arról, hogy az egyik pillanatról a másikra felbukkanó Nemzetek Ligája és a Konferencialiga fantázianevű sorozat jelzi, hogy a futballhatalmak mennyire adnak az érdekvédelemre.

2021.10.17 12:42:55

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem játszott jó formában a Proleter otthonában a TSC, a jövő héten a Partizan ellen ennél sokkal-sokkal több kell.

2021.10.17 15:02:10

Minden más foci VÉGH JÁNOS

Az NK Osijek magabiztosan hozta el a három pontot a Slaven Belupo otthonából.

2021.10.16 11:31:08

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), PÓR KÁROLY (percről percre)

Új edző, új stadion, de 2–1-es vereség a Voluntari ellen – képgaléria a Sepsi OSK Arénáról!