DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely) 2021.08.01 22:25 Frissítve: 2021.08.01 23:31

DAC: Szerencsére jól eltaláltam a labdát – Schäfer

A DAC megszerezte első győzelmét a Fortuna Liga új idényében: 3–1-re legyőzte a Liptovsky Mikulást. A hazaiak legjobbja Schäfer András volt, aki először szerezett gólt a csapatban.

Schäfer András karrierje első gólját szerezte a DAC-ban (Fotó: Lelkes Ernő)

 

– Nem kezdődött jól a meccs.
– Hát nem. Nagyon szerencsétlen volt a kezdet – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Schäfer András.

– Hogyan látta az ellenfél találatát?
ؘ– Csütörtökön a Partizan elleni meccsen is mi próbáltunk dominálni, aztán az első helyzetből gólt kaptunk. Most nem kellett erre sokáig várnunk, már az első percben kaptunk egy szerencsétlen gólt. Az ilyet nagyon nehéz elkerülni, de a jövőben muszáj lesz. Ezután átvettük az irányítást, pedig nagyon nehéz feltörni a védelmet akkor, amikor az ellenfél tíz emberrel védekezik. Örülök, hogy sikerült betalálnom, nyugodtabban mehettünk a szünetre. Nagyon jó mentalitással mentünk ki a második félidőre, győzni szerettünk volna. Szuper, hogy ez sikerült is.

– Megszerezte az első gólját a DAC mezében, remekül talált a bal felső sarokba.
– Amikor így betömörül, ilyen mélyen védekezik az ellenfél, akkor nagyon nehéz helyzetet kialakítani, átlövéssel is kell próbálkozni. Szerencsére jól eltaláltam a labdát, és bement. Nagyon örültem, hogy végre gólt szereztem a DAC-ban.

– Ki gratulált először? Kinek ajánlja a találatot? 
– Kalmár Zsolt és Vida Máté. Nem látták az első dunaszerdahelyi találatomat, mivel a Formula–1-es Magyar Nagydíjat nézték. A gólomat Karaffa János törzsszurkolónak ajánlom, aki sajnos nemrég hunyt el. Nagyon sokat segített, imádkozott értem. Nyugodjon békében.

– Megvan az első három pont – és beindul a csapat?
– Először pihenünk, hisz nagyon kemény két hét van mögöttünk. Majd a következő meccsre koncentrálunk. Nagyon jól sikerült a felkészülés, de ennek ellenére nem kezdtük jól az idényt. A Partizan elleni visszavágó már biztató volt, ma végre kijött a lépés. Azonban sokat kell még dolgoznunk, hogy elérjük azt a szintet, amelyen abbahagytuk a bajnokságot. Sőt még feljebb szeretnénk lépni. Jó jel, hogy ma három gólt szereztünk egy ilyen védekező stílusú csapat ellen; szerintem meccsről meccsre jobbak leszünk.

– Kijelentette, hogy bizonyos módos helyettesítenie kell a sérült Kalmár Zsoltot. Úgy tűnik, hogy a legutóbbi idény legjobb dunaszerdahelyi góllövője, Eric Ramírez nyomdokaiba is léphet...
– Ilyen jó minőségű játékosokat nagyon nehéz helyettesíteni. Más típusú vagyok, mint Zsolt vagy Ramírez. Nem fogok minden meccsen gólt szerezni. De azért remélem, igen... Nagyon nagy szükségünk van Zsoltra, bízom benne, nemsokára viszontlátjuk a csapatban.

2021.09.27 00:10:59

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Alaphelyzet, hogy a tét növekedésével javul a teljesítmény, azonban gyakran megesik, hogy egy ponton túl az izgalmi állapot robban, utána egyre több lesz a hiba, mi több, le is blokkolhatunk.

2021.09.26 16:08:41

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), PÓR KÁROLY (percről percre)

A DAC a hétközi kupakiesés után a bajnokságban sem tudott javítani a Spartak Trnava ellen.

2021.09.25 18:47:00

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Fiolic ritkán látható nagy gólt lőtt, a hajrában Zaper döntött: újabb fontos három pontot szerzett az Osijek.

2021.09.25 15:37:22

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

A második félidő elején döntötte el a három pont sorsát a topolyai együttes.

2021.09.24 23:47:47

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Hatvan visszavonult brit futballsztár – köztük Gary Lineker, Kevin Keegan és Chris Sutton – kezdeményezésére most vasárnap az angliai Spennymoor Town FC pályáján kísérleti jelleggel lejátsszák az első futballmeccset, amelyen tilos fejelni.