Afrikai BL: az egyiptomi al-Ahli az első döntős

MTI (Közzétette: P. K.)MTI (Közzétette: P. K.)
Vágólapra másolva!
2020.10.24. 11:13
Elsőként az egyiptomi al-Ahli jutott be a döntőbe az afrikai labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután két győzelemmel búcsúztatta a marokkói Vidad Casablancát.

Az idegenbeli első meccsen 2–0-s egyiptomi siker született, majd a pénteki visszavágón 3–1-re nyert az al-Ahli, amely a fináléba kerüléssel tovább javította saját rekordját, immár 13. alkalommal szerepelhet a végjátékban Eddig nyolcszor diadalmaskodott a sorozatban, ez is csúcs.

A másik ágon az egyiptomi Zamalek és a marokkói Radzsa Casablanca küzd egymással, az első mérkőzés előbbi 1–0-s sikerét hozta, az egyiptomi visszavágót szombatról (máról) jövő vasárnapra halasztották, mert a marokkói klub nyolc játékosa megfertőződött a koronavírussal.

A szigorú afrikai lezárások és utazási korlátozások miatt lehetetlen volt korábban megrendezni a torna záró szakaszát, és már az is felvetődött, hogy törölni kell az idei sorozat végjátékát.

Az afrikai BL döntőjét a kameruni Doualában rendezik november 6-án, és a sorozat 56 éves története során először dől majd el egyetlen mérkőzésen a trófea sorsa.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik