La Liga: fennáll a menekülés veszélye, Dani Alves rács mögött marad

V. J./MTIV. J./MTI
Vágólapra másolva!
2023.02.21. 12:23
null
Nem engedik ki a börtönből Dani Alvest (Fotó: AFP, archív)
Címkék
A spanyol bíróság kedden elutasította Dani Alves fellebbezését, így a brazil labdarúgó továbbra is börtönben marad, és óvadék fejében sem védekezhet szabadlábon az ellene felhozott szexuális zaklatási ügyben.


A bíróság indoklása szerint fennáll a menekülés veszélye, ezért börtönben kell maradnia. Dani Alvest akár 12 évi börtönre is ítélhetik, ha bűnösnek találják a szexuális zaklatás vádjával.

A világ legeredményesebb futballistái közé tartozó hátvéd ügyében azért kezdődött nyomozás, mert egy nő feljelentette: Alves a múlt év végén, az egyik barcelonai diszkóban szexuálisan zaklatta. A január 20-i barcelonai őrizetbe vételét követően mexikói futballklubja, az UNAM, amelynek 2022 júliusa óta volt a játékosa, másnap szerződést bontott vele. A 39 éves Alves tagadja az ellene felhozott vádat.

Elmarasztaló ítélet esetén a szexuális erőszakról szóló törvénycikk legutóbbi módosítása nyomán a brazil futballistára négytől tizenkét évig terjedő börtönbüntetés vár.

Alves az eredményességet illetően világelsőnek számít, mivel klubcsapataival, köztük az FC Barcelonával, valamint a válogatottal összesen 43 trófeát gyűjtött. Így többek között háromszoros Bajnokok Ligája-győztes, hatszoros spanyol bajnok, kétszeres francia és egyszeres olasz bajnok, a brazil nemzeti együttes tagjaként pedig kétszer nyerte meg a Konföderációs Kupát (2009, 2013) és a Copa Américát (2007, 2019), emellett olimpiai bajnok is (2021).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik