Árverés: 2.4 millió dollárért kelt el Maradona „kezezős” labdája

Vágólapra másolva!
2022.11.16. 16:37
null
2.4 millió dollárért kelt el az a labda, amely Maradona kezéről került az angolok kapujába az 1986-os világbajnokságon (Fotó: AFP)
A remélt összegnél kevesebbért, 2.4 millió dollárért (közel 940 millió forint) kelt el az a labda, amelyet a legendás Diego Maradona juttatott a kapuba „Isten keze” segítségével az 1986-os labdarúgó-világbajnokságon, írta a Magyar Távirati Iroda.

 

A mexikói vb negyeddöntőjében az argentinok úgy szereztek vezetést Anglia ellen, hogy szupersztárjuk fejelés helyett kézzel ütötte át a labdát Peter Shilton kapus felett. Utólag úgy nyilatkozott: kicsit az ő fejével és kicsit Isten kezével született a híres gól.

A 2–1-re megnyert meccsen Maradona második találata is emlékezetes volt, akkor ugyanis elképesztő szóló végén, szinte a teljes angol csapaton átszlalomozva talált a kapuba az Azték Stadionban.

A híres-hírhedt labda a mérkőzés játékvezetőjének, a tunéziai Ali Bin Nasszernek a tulajdonában van, aki 36 évvel ezelőtt nem vette észre a kezezést. Az árverést szerdán tartották Angliában, az aukciós cég eredetileg 2.8-3.3 millió dollárt várt érte.

Az argentinok 1986-ban megnyerték a világbajnokságot. Az a mez, amelyet a 2020-ban elhunyt Maradona viselt a nyugatnémetek elleni fináléban, 8.2 millió dolláros rekordárért kelt el idén májusban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik