Finn Kupa: a klub tartalékjai kínos öngóllal ejtették ki az első csapatot – videó

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.12. 15:15
A Finn Kupában szerdán bekövetkezett a szurkolók rémálma: a 2019-es kupagyőztest, az Ilvest a harmadosztályban szerepelő második csapata ejtette ki, ráadásul egy 95. percben esett, burleszkbe illő öngóllal.


A tartalékosan felálló Ilves „1” már az első félidőben hátrányba került, de a fordulást követően egyenlített, s egészen az utolsó percekig úgy tűnt, hogy tizenegyesekkel fog eldőlni a mérkőzés – nem így történt, a „nagyok” kapusa egy hazaadásnál elmélázott, a labda pedig begurult a hálóba (2–1).

A finn szövetség úgy döntött, hogy idén a tartalék-, illetve az öregfiúkcsapatok is elindulhatnak a kupában – ennek köszönhetően több mint 400 gárda adta be a jelentkezését –, mivel tavaly 100 alá esett az indulók száma.

A szervezők úgy döntöttek, hogy ha egy tartalék- vagy fiókcsapat eljut a sorozat jelenlegi fázisáig, a 4. fordulóig, akkor onnantól automatikusan az első csapatával találkozik (amennyiben versenyben van még). Ezzel azt akarták kizárni, hogy a széria későbbi, érdemi részében találkozzanak egymással a „rokonok”. Csütörtökön (ma) például az Atlantis az Atlantis 2-vel méri össze erejét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik