Wales: kupameccs vár a nem létező ificsapatra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.21. 09:59
Kedden tartották a walesi ifjúsági FA-kupa első körének sorsolását, ami általánosságban nem igazán hoz lázba az érintett csapatokon kívül senkit. Ezúttal azonban egészen meglepő fordulatot vett az október hetedikére kisorsolt első kör egyik párharca.

Történt ugyanis, hogy a felnőttcsapatával a hatodosztályban szereplő Ynysddu Welfare FC U18-as csapatát is kisorsolták – a Briton Ferry hasonló korosztályú labdarúgói ellen kell pályára lépnie a brigádnak október 7-én. Ezzel csupán egy aprócska probléma akad: a Ynysddu Welfare-nek nincs U18-as csapata.

Pontosítva: a keddi sorsolás idején még nem volt.

Az amatőr klub ugyanis a sorsolás után Twitterén közölte: „Bréking! Ificsapatunk a Briton Ferry otthonában lép pályára a walesi ifikupában! Ificsapatunk nincs, de ott vagyunk a kupában! Isten tudja, hogy ez hogy történt.”



Másnap, szerdán aztán újabb üzenetben jelezték, nem lépnek vissza, ellenben klub nélküli 16–18 éves focistákat várnak próbajátékra, s a következő egy hétben megpróbálnak összeszedni egy csapatot.

Mondani sem kell, a sztorit hamar felkapta a helyi média, és csütörtökre már a BBC walesi rádiója, és a legnagyobb walesi médiumok is beszámoltak a történtekről, így aztán nem meglepő, hogy össze is jött a csapat.

Az erőfeszítésekhez a negyedosztályú ellenfél is gratulált, elismerve a Ynysddu Welfare erőfeszítéseit, így minden akadály elhárult az október 7-re kiírt kupameccs megrendezése elől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik