Jótékonyság: kárpátaljaiakat segített a szentantalfai csapat

CS. P.CS. P.
Vágólapra másolva!
2018.01.09. 14:21
null
Fantasztikus érzés volt szétválogatni a tíz garnitúra szerelést
A Veszprém megyei Szentantalfa nagylelkű felajánlása célba ért a Nemzeti Sport segítségével.

 

Ritka önzetlenségről és tiszta sportbarátságról tett tanúbizonyságot a Szentantalfa Nivegy-völgy SE: a Veszprém megyei II. osztályban szereplő csapat tagjai – a Nemzeti Sport szeptemberi, kárpátaljai futballriportját olvasva – úgy döntöttek, néhány használt, de jó állapotban lévő mezgarnitúrát felajánlanak szükséget szenvedő kárpátaljai egyesületeknek. Levelet küldtek a Hátsó füves országjáró sorozat e-mail-címére, és megkértek bennünket, segítsünk célba juttatni az adományt. Örömmel jelentjük, a Kárpáti Igaz Szó napilap készséges munkatársa, Szabó Sándor közvetítésével karácsonyra megkapták a csomagot az érintett csapatok.

„Mintha karácsony lett volna, úgy bontogattuk a dobozokat szerkesztőségünkben, a felajánlás tíz garnitúra mezt és egy kapusfelszerelést tartalmazott, volt köztük tizenkettő, tizenhét és öt-hat darabos is – számolt be a szentantalfai küldemény kézhez vételéről az ungvári újságíró. – Úgy döntöttünk, hogy a négy magyarlakta járás egy-egy nehéz anyagi helyzettel küzdő, de annál nagyobb lelkesedéssel futballozó csapatának juttatjuk el a felszerelést. Ügyeltünk arra, hogy minden csapat részesüljön egy teljes garnitúrában. Az ungvári járásból Eszeny, a munkácsiból Dercen, Bereg-vidékről Kígyós, Ugocsából Tiszakeresztúr kapta meg a nagyon szép és tiszteletre méltó felajánlást, s mindegyik gárda nagy örömmel és hálával fogadta az adományt.”

A szívet melengető kezdeményezés ötletgazdája Dombi Gábor, a Szentantalfa Nivegy-völgy SE játékos-edzője.

„Nekünk is sokszor és sokan segítettek, segítenek pusztán azért, mert értékelik, hogy ebben a felgyorsult világban egy állandó közösséget építünk, amelynek jó a tagjának lenni vagy visszatérni hozzá – írta a szent-antalfai csapatszervező az elküldött csomaghoz mellékelt, kárpátaljai sportbarátainak címzett levelében. – Én Önöknek a cikk elolvasása után azt a segítséget tudom nyújtani, hogy hét-nyolc garnitúra mezt küldök. Tudom, nadrágra és sportszárra is szükségük lenne, de az sajnos fogyóeszköz nálunk is. Ha másra nem, váltómeznek, alámeznek, esetleg edzőmeznek (megkülönböztető jelleggel) biztos fel tudják használni. Tudom, nem sok minden, de higgyék el, jó szívvel küldjük, annak reményében, hogy valakiknek segíteni tudunk! Kérem Önöket, hogy ne adják fel a küzdelmet, hiszen sokaknak Önök és a sport az utolsó reménysugár a kilátástalan helyzetben.”

Köszönjük a Veszprém megyei falu csapatának nagylelkűségét, a megajándékozott kárpátaljai együtteseknek pedig a nehéz időkben is erőt, kitartást kívánunk – mezektől függetlenül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik