U20-as vb: a torna legifjabbja kitolt Dél-Amerika bajnokával

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.22. 22:32
Dél-Amerika korosztályos bajnoka, Kolumbia meglepetésre csak egy pontot szerzett Ausztrália ellen (1–1) a törökországi U20-as labdarúgó-világbajnokság C-csoportjának szombati játéknapján.

Az ausztrálok kiváló futballal rukkoltak ki a C-csoport nyitányán, és nem érdem nélkül szerezték meg a vezetést a második félidő elején: a torna legfiatalabb játékosa, a mindössze 16 éves Daniel De Silva szép összjáték után talált a kapuba. Az ausztrálok lábában ott volt a második gól is, csakhogy egy nagy helyzetet elhibáztak, így Jhon Córdoba pontos lövéssel pontot menthetett Kolumbiának a hajrában.C-csoport nyitányán, és nem érdem nélkül szerezték meg a vezetést a második félidő elején: a torna legfiatalabb játékosa, a mindössze 16 éves Daniel De Silva szép összjáték után talált a kapuba. Az ausztrálok lábában ott volt a második gól is, csakhogy egy nagy helyzetet elhibáztak, így Jhon Córdoba pontos lövéssel pontot menthetett Kolumbiának a hajrában.

A csoport másik meccsén, ha nem is jó játékkal, de győzelemmel mutatkozott be a házigazda török válogatott. Cenk Sahin két góllal és egy gólpasszal, Salih Ucan eggyel-eggyel járult hozzá Salvador könnyed legyőzéséhez.

A D-csoportban a legutóbbi U19-es Európa-bajnokság ezüstérmese, Görögország nagy csatát vívott a CONCACAF-zóna legjobbjával, Mexikóval, és csak a hajrában csikarta ki a győzelmet: a három pontról döntőt gólt Dimitriosz Kolovosz nagyszerű egyéni alakítás után lőtte a jobb felsőbe. Paraguay és Mali két villámgól után döntetlenre végzett.

U20-AS LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, TÖRÖKORSZÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
C-CSOPORT, TRABZON
Kolumbia–Ausztrália 1–1
(J. Córdoba 78., ill. De Silva 46.)
Törökország–Salvador 3–0 (Salh Ucan 9., Cenk Sahin 46., 63.)
D-CSOPORT, GAZIANTEP
Mexikó–Görögország 1–2 (Espericueta 40., ill. Buhalakisz 16., Kolovosz 88.)
Paraguay–Mali 1–1 (J. Rojas 7., ill. Niane 3.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik