Labdarúgás: ma este eldől, ki kapja a Golden Foot-díjat

Vágólapra másolva!
2011.10.10. 10:31
Monte-Carlóban, a Fairmont-szálloda dísztermében ma este kerül sor az idei Golden Foot-gálára, amelyen átadják az Aranyláb-díjat, amit minden évben egy olyan, 29 évesnél idősebb futballistának ítélnek oda, aki nemcsak a pályán alkotott maradandót, hanem azon kívül is méltó módon képviselte a sportágat.

Az idei a Golden Foot kilencedik „kiírása", tavaly az olasz Francesco Totti lett a győztes. tavaly az olasz Francesco Totti lett a győztes.

AZ IDEI TÍZES LISTA
David Beckham
Gianluigi Buffon
Iker Casillas
Didier Drogba
Samuel Eto’o
Ryan Giggs
Carles Puyol
Raúl
Xavi
Javier Zanetti
MI AZ A GOLDEN FOOT?

Antonio Caliendo, a tehetős olasz mágnás, egyszersmind játékosügynök, aki egy időben Diego Maradona ügyeit is intézte, 2003-ban díjat alapított a legjobb 29 évesnél idősebb labdarúgók számára.

 

A Golden Foot (Aranyláb) trófeát minden évben a monacói Bajnokok Sétányán adják át a kitüntetettnek a herceg jelenlétében. A még aktív győztes mellett minden évben több legendás futballistát is vendégül lát a hercegség, az ő lábnyomuk szintén a Bajnokok Sétányán marad meg az utókor számára.

 

Az idén a ghánai Abedi Pelét, a portugál Luís Figót, a holland Ruud Gullitot (vele exkluzív interjút olvashatnak a keddi Nemzeti Sportban) és az algériai Rabah Madzsert érte a megtiszteltetés.

A gálát, amelynek a Nemzeti Sport is médiatámogatója, minden évben jótékonysági program kíséri, amelynek a kedvezményezettje az idén is a Stéphanie monacói hercegnő által vezetett Fight AIDS Monaco alapítvány.

 

AZ EDDIGI DÍJAZOTTAK
2003: Roberto Baggio (olasz)
2004: Pavel Nedved (cseh)
2005: Andrij Sevcsenko (ukrán)
2006: Ronaldo (brazil)
2007: Alessandro Del Piero (olasz)
2008: Roberto Carlos (brazil)
2009: Ronaldinho (brazil)
2010: Francesco Totti (olasz)
2011: ???
LEGENDÁK A BAJNOKOK SÉTÁNYÁN
Aldair, Giancarlo Antognoni, Abedi Pelé, Franz Beckenbauer, Igor Belanov, George Best, Zbigniew Boniek, Oleg Blohin, Alfredo Di Stéfano, Dunga, Eusébio, Giacinto Facchetti, Luís Figo, Just Fontaine, Francisco Gento, Alcides Ghiggia, Ruud Gullit, René Higuita, Mario Kempes, Raymond Kopa, Rabah Madzser, Diego Maradona, Gerd Müller, Michel Platini, Puskás Ferenc, Luigi Riva, Roberto Rivellino, Gianni Rivera, Romário, Paolo Rossi, Karl-Heinz Rummenigge, Nílton Santos, Hugo Sánchez, Luis Suárez, Hriszto Sztoicskov, Francisco Varallo, George Weah, Zico, Zinedine Zidane, Dino Zoff
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik