Devecser: egyméternyi iszap a pályán, elmarad a hétvégi bajnoki

Vágólapra másolva!
2010.10.07. 09:06
A hétfői környezeti katasztrófát követően egyméternyi vörösiszap borítja a megyei első osztályban szereplő devecseri labdarúgócsapat pályáját és öltözőjét.

A megyei szövetség döntése értelmében a katasztrófa miatt elmarad a vasárnapi Devecser–Sümeg mérkőzés, s a tervek szerint a Devecseri SE hazai találkozóit Ajkán rendezi a jövőben.

A kilátástalan helyzetbe került klub – a pályán valószínűleg már nem lehet mérkőzést játszani, a felszerelés és az igazolások megsemmisültek – kéri, hogy aki labdával, mezzel, vagy akármilyen módon tudja segíteni a csapatot, jelentkezzen. Amennyiben az impresszumunkban található e-mail-címre írnak, továbbítjuk az elérhetőséget a csapatnak segítő Index Veszprémnek.

 

A kolontári és devecseri lakosoknak segíteni szándékozók a 1752-es Nemzeti Segélyvonal hívásával egyszeri 250 forintnyi pénzadományt juttathatnak el a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak az öt legnagyobb magyar karitatív szervezeten keresztül. A gyűjtőszámláló állása, a telefonhívások számának alakulása folyamatosan ellenőrizhető a www.nsv.hu honlapon, ahol figyelemmel követhetők az OTP számára közvetlenül érkező befizetések is. Az összegyűlt adomány a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt, a Katolikus Karitász, a Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Baptista Szeretetszolgálat segítségével jut el a rászorultakhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik