Argentína: tüntettek a játékvezető miatt az Huracán szurkolói

Vágólapra másolva!
2009.07.09. 15:48
Címkék
Több száz Huracán-szurkoló tüntetett szerdán az argentin labdarúgó-szövetség épülete előtt, mert a drukkerek szerint együttesük a játékvezetők hibás ítéletei miatt vesztette el az őszi (clausura) bajnoki címet a vasárnapi, utolsó fordulóban.
Az Huracánnak már a döntetlen is elég lett volna elsősége bebiztosításához, mivel egy pont előnnyel vágott neki a záró találkozónak, amelyet éppen a második helyezett Vélez Sarsfielddel vívott. Az összecsapást az utolsó percekben szerzett góllal 1–0-ra megnyerte a Vélez, a találatot azonban egy, az Huracán kapusa ellen elkövetett szabálytalanság előzte meg, amelyet a játékvezető nem fújt le.

Gabriel Brazenas hétfőn a helyi médiának nyilatkozva elismerte a hibáit, s bocsánatot kért az érintettektől. Az Huracán szerdán közleményben kérte a szövetséget, hogy szankcionálja a téves játékvezetői ítéleteket.

A csapat szimpatizánsai a szerdai tüntetésen azt követelték, hogy a vezetőbírót és asszisztensét, Ricardo Casast életre szóló eltiltással büntessék, mert elhibázott döntéseikkel nem csak a bajnoki címtől fosztották meg az Huracánt, de emiatt a győzelemért járó pénztől is elesett az egyébként alacsony költségvetéssel működő egyesület. A második hely ráadásul azt is jelenti, hogy a klub nem indulhat jövőre a Libertadores-kupában, Dél-Amerika legrangosabb klubsorozatában.

A demonstrációhoz a rendőrség is kivonult, de erőszakos cselekményekre nem került sor. Az Huracán-drukkerek egyike hangosbeszélőn közölte Brazenas lakásának címét, a szurkolók azonban nem „látogatták meg” a játékvezetőt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik