Fehér Csaba góllal járult hozzá a Breda Európa-ligás indulásához

Vágólapra másolva!
2009.05.31. 15:49
Fehér Csaba csapata, a NAC Breda a hazai pályán elért 1–1-es döntetlen után idegenben győzte le 2–0-ra az FC Groningent a holland labdarúgó-bajnokság Európa-liga-indulásért folytatott rájátszása döntőjének visszavágóján. A magyar válogatottba is meghívást kapó játékos a 71. percben lépett pályára, és a 86. percben egy kipattanó labdát juttatott a hálóba, bebiztosítva ezzel csapata győzelmét.
Fehér Csaba góllal segítette győzelemhez és Európa-liga-induláshoz a Bredát
Fotó: Action Images (archív)
Fehér Csaba góllal segítette győzelemhez és Európa-liga-induláshoz a Bredát
Fehér Csaba góllal segítette győzelemhez és Európa-liga-induláshoz a Bredát
Fotó: Action Images (archív)
Fehér Csaba góllal segítette győzelemhez és Európa-liga-induláshoz a Bredát
Nyaksérv miatt még áprilisban négy-hat hetes pihenőre kényszerült Fehér Csaba. A rutinos labdarúgó sérülés miatt lemaradt a nemzeti csapat Albánia és Málta elleni selejtezőiről, és akkor úgy tűnt, a szezon hátralévő része is „elúszhat” számára.

Most már tudjuk, érdemes volt a bajnokság végére „tartalékolnia”: egyrészt az ő találatával vált biztossá a Breda európai kupaszereplést jelentő győzelme, másrészt Erwin Koeman is meghívta a válogatott júniusi összetartására.

A Breda a Feyenord elleni kettős győzelemmel vívta ki a rájátszás döntőjében való szereplést, ám ezeken a magyar légiós nem lépett pályára. A finálé másik együttese, a Groningen egy 3–3-as első találkozó után 4–0-ra győzött az Utrecht ellen a másik elődöntőben.

A finálé első meccsén Fehérék hazai pályán játszottak 1–1-s döntetlent, szintén a magyar játékos nélkül. A mai visszavágón a Breda már a 19. percben közel került a vezetés megszerzéséhez, amikor Jonaas Kolkka 25 méteres bombája a kapufán csattant.

A gól nélküli első félidő után Matthew Amoah szerezte meg a Breda első gólját, amikor Kolkka beadása után fejjel talált a kapuba. Fehér a 71. percben lépett pályára, és nem tétlenkedett sokáig: négy perccel a vége előtt egy kipattanót juttatott a hálóba.

2–0-s sikerével az Európa-ligában indulhat a NAC Breda (ahol a második körben kapcsolódik be), amely a bajnokságban a nyolcadik helyen végzett. Fehér pedig valószínűleg ezzel a góllal nagyban hozájárult lejáró szerződésének meghosszabbításához, amelyről korábban szóban már megegyezett a klubbal.

FEHÉR CSABA GÓLJA 2:40-NÉL


EREDIVISIE, RÁJÁTSZÁS AZ EURÓPA-LIGA-INDULÁSÉRT

DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
FC Groningen–NAC Breda 0–2 (Amoah 61., Fehér 86.)

KORÁBBAN, ELŐDÖNTŐ
Feyenoord–NAC Breda 0–4
Továbbjutott: a NAC Breda kettős győzelemmel
Groningen–Utrecht 4–0
Továbbjutott: a Groningen egy győzelemmel és egy döntetlennel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik