Kovács Péter barátok közé tér vissza a bajnokság nyitó fordulójában

Vágólapra másolva!
2009.03.14. 06:42
Szombaton a Stabaek–Lilleström találkozóval megkezdődik a norvég első osztályú labdarúgó-bajnokság 2009-es idénye, melynek tagja lesz az újoncként szereplő Odd Grenland is, Kovács Péter klubja. A magyar csatár 22 góljával kulcsszerepet vállalt csapata feljutásában – ráadásul ő lett a másodosztály gólkirálya is. Az Odd az első fordulóban Kovács korábbi klubjához, a Viking Stavanger otthonába látogat.
Kovács Péterre fonto szerep hárulhat
Fotó: Action Images
Kovács Péterre fonto szerep hárulhat
Kovács Péterre fonto szerep hárulhat
Fotó: Action Images
Kovács Péterre fonto szerep hárulhat

Remek évet zárt tavaly Kovács Péter, amire a húszszoros norvég bajnok Rosenborgnál is felfigyeltek, és a télen ötmillió norvég koronát ajánlottak érte. Az Odd Grenland vezetői azonban ennyiért nem voltak hajlandóak megválni kulcsjátékosuktól, így a sokszoros BL-résztvevő klub mással erősítette meg keretét, Kovács pedig Skien városában maradt, ahol a biztos bennmararást tűzték ki célul a vezetők.

„Újoncként természetesen az az első számú célunk, hogy meghosszabbítsuk élvonalbeli tagságunkat, bár a játékosállományunk alapján még a tizedik hely környékére is odaérhetünk. Erre viszont csak akkor van esélyünk, ha szerencsénk lesz, és elkerülnek bennünket a sérülések, mivel nem túl bő kerettel dolgozunk – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Kovács Péter, aki az első fordulóban ismerős környezetbe tér vissza, ugyanis 2004 és 2006 között a Vikinget erősítette.

„Korábbi csapatomból négy-öt játékossal a mai napig tartom a kapcsolatot, és az erőnléti edzővel is rendszeresen szoktam beszélgetni” – folytatta a 198 centiméter magas támadó, aki az idén is kulcsszerepet kap majd együttesében, mely a télen egy középpályással, valamint egy brazil középső védővel erősítette meg keretét.

Arra a kérdésre, hogy lát-e esélyt arra, hogy újabb jó szezon után behívják a válogatottba, a következőt mondta: „Teszem a dolgomat, megpróbálok minél jobb teljesítményt nyújtani a klubomban, aztán hogy ez mire lesz elég, kiderül.”

A norvég bajnokság címvédője a Stabaek, nagy kérdés, hogy az 1990-es és a 2000-es évek elején egyeduralkodónak számító Rosenborg – mely az elmúlt két idényben még a dobogóról is lecsúszott – vissza tudja-e szerezni a trónját.

TIPPELIGAEN, 1. FORDULÓ

SZOMBAT
Stabaek–Lilleström

VASÁRNAP
Aalesund–Tromsö
Bodö/Glimt–Fredrikstad
Lyn–Molde
Strömsgodset–Start Kristiansand
Viking–Odd Grenland
Rosenborg–Valerenga Oslo

HÉTFŐ
Sandefjord–Brann Bergen
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik