Dzsudzsák csapata sorozatban az 5. bajnoki címéért indul harcba

Vágólapra másolva!
2008.08.30. 08:49
Tíz új edzővel és öt magyar légióssal a hétvégén elkezdődik a holland élvonalbeli bajnokság, az Eredivise 2008–2009-es idénye, méghozzá történelmi eséllyel: Dzsudzsák Balázs csapata lehet az első, amely sorozatban ötször nyeri meg a bajnokságot.
Dzsudzsák Balázs (szemben) az új szezon végén is felemelné a bajnoknak járó tálat
Fotó: Reuters/ Michael Kooren
Dzsudzsák Balázs (szemben) az új szezon végén is felemelné a bajnoknak járó tálat
Dzsudzsák Balázs (szemben) az új szezon végén is felemelné a bajnoknak járó tálat
Fotó: Reuters/ Michael Kooren
Dzsudzsák Balázs (szemben) az új szezon végén is felemelné a bajnoknak járó tálat

Az 1981–1982-es szezontól kezdődően csak a PSV, Ajax, Feyenoord hármas tudott bajnoki címet nyerni, és aligha tévedünk, ha kijelentjük, hogy ez idén sem lesz másképp.

Mi, több a nagy hármast leszűkíthetjük nagy párosra, tekintettel arra, hogy a Feyenoord az utóbbi években képtelen egy bajnoki címre esélyes csapatot összerakni.

A bajnokság egyik érdekessége, hogy tíz új tréner kezdi meg a munkát a hétvégi bajnoki rajton. Többek között olyan edzők dolgoznak majd a holland élvonalban, mint a magyar válogatott kispadjára is csábított Trond Sollied (Heerenveen), vagy a volt angol szövetségi kapitány, Steve McClaren (Twente).

A másik, számunkra sokkal nagyobb érdekesség, hogy öt magyar futballista is érdekelt lesz a pontvadászatban. Babos Gaábor, Bodor Boldizsár, Dzsudzsák Balázs, Fehér Csaba és Vermes Krisztián a Nemzeti Sportnak beszélt várakozásairól.

Babos Gábor a NEC kapusa szerint az Ajax megtörheti a PSV egyduralmát. Saját csapatával kapcsolatban viszont meglehetősen borúlátó volt a kapus, ugyanis elmondta, hogy már hat alapemberüket elveszítették a tavalyi csapatból.

Bodor Boldizsár, a Roda véédője úgy gondolja, hogy a PSV-t idén sem lehet megelőzni, míg saját csapatát még az UEFA-kupa szereplés elérésére is esélyesnek tartja.

A bajnok eindhoveniek magyarja, Dzsudzsák Balázs szerint nagyon nehéz szezon áll előttük, de bízik abban, hogy sikerül megvédeni címüket.

Fehér Csaba, a NAC Breda jelenlegi, és a PSV korábbi védője szerint is Huub Stevens együttese a bajnoki legfőbb várományosa, míg saját csapatától azt várja, hogy a playoffban harcban legyenek az UEFA-kupás helyekért. Fehér ugyanakkor megjegyezte, véleménye szerint évről évre egyre gyengébb a bajnokság színvonala.

Vermes Krisztiánnak nincsenek ilyen irányú tapasztalatai, hiszen csak idén nyáron került Hollandiába, a Sparta Rotterdam csapatához. A védő elmondta, hogy az együttesnél kiegyensúlyozottabb szereplésre számítanak, mint legutóbb, amikor nagy nehézségek árán 13. lett a csapat. Ebben pedig kulcsszerepe lehet a stabil védelemnek, benne Vermes Krisztiánnal.

A labdarúgók nyilatkozatait elolvashatja a szombati Nemzeti Sportban.

EREDIVISIE, 1. FORDULÓ

AUGUSZTUS 29., PÉNTEK
Vitesse–Groningen 0–4 (Roover 9., Van den Laak 68., Berg 73. – 11-esből, Levcsenko 77.)

AUGUSZTUS 30., SZOMBAT
14.30: Utrecht–PSV
18.45: Willem II–Ajax
19.45: Roda–Twente
20.45: NEC–De Graafschap

AUGUSZTUS 31., VASÁRNAP
14.30: Volendam–Heerenveen
14.30: Heracles–Feyenoord
14.30: Sparta Rotterdam–Den Haag
16.30: AZ Alkmaar–NAC
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik