Danny jó igazolás volt: a Zenit leiskolázta a Manchester Unitedot

Vágólapra másolva!
2008.08.29. 22:44
Remek mérkőzésen 2–1-es győzelmet aratott az UEFA-kupa győztese, az orosz Zenit a Bajnokok Ligáját megnyerő angol Manchester United ellen az európai Szuperkupa-mérkőzésen. A vezetést Dick Advocaat csapata szerezte meg az első félidő 44. percében. Pavel Pogrebnjak találata után Danny volt eredményes az 59. percben, a végeredményt pedig bő negyedórával a vége előtt Nemanja Vidics találata alakította ki.
Danny úgy tűnik, megérte a pénzét
Fotó: Reuters
Danny úgy tűnik, megérte a pénzét
Danny úgy tűnik, megérte a pénzét
Fotó: Reuters
Danny úgy tűnik, megérte a pénzét

Nem okoztak meglepetést a csapatok. Ahogy azt előzetesen sejteni lehetet, úgy játszottak. A Manchester United többet birtokolta a labdát, ment előre, de a jól védekező Zenit ellen nem tudott nagy, de még kicsi helyzetet sem kialakítani. Az orosz csapat pedig berendezkedett kontratámadásokra.

Ebből, mármint a kontrákból nem tudott elővezetni egyet sem az orosz csapat az első tizenöt percben, a kezdeti megilletődöttség után azonban belemelegedett a meccsbe az UEFA-kupa győztese. Pedig Andrej Arsavin a pályán sem volt ekkor.

Szóval, hiába birtokolta 66 százalékban a labdát az MU, az első félidőben Wayne Rooney lövésén kívül nem kellet védenie Vjacseszlav Malafejevnek.

A másik oldalon viszont annál veszélyesebb lehetőségeket jegyezhettünk föl. A félidő derekánál Alejandro Dominguez szabadrúgása volt csak kissé pontatlan, de amikor Pavel Pogrebnjak elviharzott Garey Neville mellet, majd középreadott, Danny fejese sem sokkal tévesztette el a célt.

Már úgy tűnt megússza kapott gól nélkül az első félidőt az MU, de nem így lett. Egy remek szögletvariáció, és vezetett a Zenit. A 44. percben Pogrebnjaknak kb. tizenhárom centiméterről kellet az üres kapuba bólintania a labdát. Sikerült.

A második játékrészre aztán megérkezett Arsavin is. Ergo kapott 45 percet, hogy végre eladja magát Nyugat-Európába. A kis középpályás egyből őrületbe kergette a „vörös ördögök” védelmét, de az újabb Zenit-találatot nem ő, hanem a nyári csúcsigazolás (30 milka), Danny szerezte.

A portugál játékos az 59. percben egyedül vezette rá a labdát Rio Ferdinandra, majd elhúzta mellette (mármint a labdát), és nemes egyszerűséggel lőtt az angol kapuba.

A Manchestrer ezután kezdett el hírnevéhez méltóan játszani. Ferguson cserékkel frissítette csapatát, s a húzás(ok) be is jött(ek), a 73. percben Nemanja Vidics visszahozta a reményt a BL-győztesnek. A szerb játékost az egész meccsen igen agilis Tévez hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Vidics nem is hagyta ki.

A folytatásban azonban senki sem volt pontos egyik oldalon sem, így az eredmény már nem változott.

Ferguson nem nyerte meg hetedik európai kupatrófeáját, az orosz mese azonban tovább íródott.

EURÓPAI SZUPERKUPA


Játékvezető: Bo Larsen (dán)
Asszisztensek: Henrik Sonderby, Anders Norrestrand

A KEZDŐCSAPATOK
MANCHESTER UNITED ZENIT
1 Van der Sar 16 Malafejev
2 G. Neville 4 Krizanac
15 Vidics 22 Anjukov
5 R. Ferdinand 28 Pujgrenier
3 Evra 44 Timoscsuk
8 Anderson 27 Gyenyiszov
24 Fletcher 18 Zirjanov
18 Scholes 19 Danny
17 Nani 7 Dominguez
10 Rooney 11 Sirl
32 Tévez 8 Pogrebnjak
Menedzser: Vezetőedző:
Sir Alex Ferguson Dick Advocaat

Gólszerző(k): Vidics (73.), ill. Pogrebnjak (44.), Danny (59.)
Csere: Anderson helyett O'Shea (60.), Fletcher helyett Pak (60.), Neville helyett Bown (76.), ill. Dominguez helyett Arsavin (a szünetben), Pujgrenier helyett Sirokov (62.), Krizanac helyett Radinyov (70.)
Sárga lap: Scholes (45+1., 89.), Anderson (54.),Tévez (74.)
Kiállítva: Scholes (89.)

ÖSSZEFOGLALÓ A ZENIT–MU SZUPERKUPA-DÖNTŐRŐL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik