Henrik Larsson: még mindig jó az öreg a válogatottnál

Vágólapra másolva!
2008.08.14. 19:03
A magyar válogatott ellen újra pályára léphet a világbajnoki selejtezők során a svédek egyik nemzeti legendája, Henrik Larsson. A veterán támadó túl van már fénykorán, de nem illik lebecsülni, hiszen korábban többször is megtréfálta a magyar válogatottat.
"Henke" Larsson hatalmas népszerűségnek örvend odahaza.
Reuters
"Henke" Larsson hatalmas népszerűségnek örvend odahaza.
"Henke" Larsson hatalmas népszerűségnek örvend odahaza.
Reuters
"Henke" Larsson hatalmas népszerűségnek örvend odahaza.


Henrik Larsson, a svéd válogatott visszavonulási rekordere 2002-ben és 2006-ban is elbúcsúzott már a nemzeti csapattól, de még a nyári Európa-bajnokságon is a háromkoronásokat erősítette.

A torna után azt nyilatkozta, hogy egyelőre még nem kíván harmadszor is elköszönni a válogatottól, de kevesen gondolták volna, hogy komolyan beszél – mint kiderült, „Henke” nem viccelt, hiszen Lars Lagerbäck szövetségi kapitány meghívta őt a válogatott keretbe, amely az augusztus 20-i, Franciaország elleni barátságos mérkőzésre készül.

Larsson a jelenleg is futó bajnokságban 12 bajnokin 6 gólt termelt a Helsingborg színeiben.

A svéd válogatott mostanában nem dúskál a nemzetközileg is jegyzett csatárokban – nagymértékben közrejátszott ez a tény korai Európa-bajnoki búcsújukban –, Zlatan Ibrahimovic ráadásul jelenleg sem teljesen fitt még.

A csatárok közül az összeszokott kettősön kívül Marcus Berget (Groningen) és Markus Rosenberget (Werder Bremen) hívta be Lagerbäck, de alighanem a két tapasztalt támadó kezd majd – a dolgok jelenlegi állása szerint a magyar válogatott ellen is.

Nem zajlottak nagy változások a háromkoronásoknál a kontinenstorna óta, még az a Christian Wilhelmsson is behívót kapott, akinek – komoly európai érdeklődő híján – a szaúd-arábiai Al-Hilal lett új állomáshelye.

Gera Zoltán fulhames csapattársa, Fredrik Stoor is bizalmat kapott a szakembertől, akárcsak két másik Larsson: Peter Larsson a Göteborgból és Sebastian Larsson a Birminghamből.

A szokásos vérfrissítés természetesen nem maradhatott el, így húzhat címeres mezt Samuel Holmén, Oscar Wendt és a svéd futball legújabb reménysége, az ajaxos középpályás, Rasmus Lindgren is.

Nemzeti csapatunk szeptember 10-én látogat majd Svédországba, előtte négy nappal a dánokat fogadjuk idehaza.


A SVÉD KERET

Kapusok: Andreas Isaksson (PSV), Johan Wiland (Elfsborg)
Védők: Andreas Granqvist (Groningen), Petter Hansson (Rennes), Peter Larsson (FC Köbenhavn), Daniel Majstorovic (AEK Athén), Olof Mellberg (Juventus), Mikael Nilsson (Panathinaïkosz), Fredrik Stoor (Fulham), Oscar Wendt (FC Köbenhavn)
Középpályások: Daniel Andersson (Malmö FF), Samuel Holmén (Bröndby), Kim Källström (Olympique Lyon), Sebastian Larsson (Birmingham City), Rasmus Lindgren (Ajax), Anders Svensson (Elfsborg), Christian Wilhelmsson (al-Hilal).
Csatárok: Marcus Berg (Groningen), Zlatan Ibrahimovic (Internazionale), Markus Rosenberg (Werder Bremen), Henrik Larsson (Helsingborg)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik