Az ecuadori bajnok közel került Dél-Amerika trónjának elfoglalásához

Vágólapra másolva!
2008.06.26. 07:52
Az LDU Quito nyerte meg a Libertadores-kupa döntőjének első mérkőzését a Fluminense ellen. Az esélyesebbnek tartott brazil csapat az első félidő végére már háromgólos hátrányba került, és végül 4–2-re kapott ki. A visszavágót július 2-án rendezik Rio de Janeiróban a Maracana Stadionban.
Az LDU játékosai már a második percben ünnepelhettek
Fotó: Action Images
Az LDU játékosai már a második percben ünnepelhettek
Az LDU játékosai már a második percben ünnepelhettek
Fotó: Action Images
Az LDU játékosai már a második percben ünnepelhettek

Az ecuadori bajnok LDU Quito nyerte meg a Libertadores-kupa első mérkőzését az esélyesebbnek tartott brazil Fluminense ellen hazai pályán a Casa Blanca Stadionban.

MÁR TALÁLKOZTAK

A két együttes a csoportmérkőzéseken egyszer már megküzdött egymással az idei sorozatban; az a páros csata nem volt éppen gólzáporos: Quitóban gól nélküli döntetlen született, Rio de Janeiróban egy–nullra győztek a hazaiak.
Az LDU (teljes nevén Liga Deportiva Universitaria de Quito) már a második percben vezetést szerzett Claudio Bieler találatának köszönhetően.

Ekkor még úgy tűnt, a kupafavorit Fluminense felveszi a versenyt a hazaiakkal, mivel Dario Conca 10 perccel később szabadon lőhetett, és kiegyenlített.

De aztán jött az „ecuadori henger” a 28. és a 45. perc között, s az LDU máris háromgólos előnyre tett szert Joffre Guerrón, Jairo Campos és Patricio Urrutia révén.

A második félidő elején még szépített a Fluminense, Thiago Neves szerezte meg a vendégek második találatát, de többre nem futotta a brazil csapat erejéből, habár a 88. percben Joffre Guerrón óriási helyzetben hibázott.

Az ecuadori kiscsapat ezzel történelmi győzelmet aratott, noha a július 2-i visszavágón nem lesz könnyű dolga Rio de Janeiróban, a Maracana-stadionban.

LIBERTADORES-KUPA

DÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
LDU Quito (ecuadori)–Fluminense (brazil) 4–2 (4–1)


ÚT A DÖNTŐIG (KIESÉSES SZAKASZ)

LDU Quito Fluminense
Estudiantes 2–0, 1–2 Atlético Nacional 2–1, 1–0
San Lorenzo 1–1, 1–1, 11-esekkel Sao Paulo 0–1, 3–1
América 1–1, 0–0, i.g. Boca Juniors 2–2, 3–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik