A lengyelek nem „építenek” az olasz botrányra

Vágólapra másolva!
2007.02.05. 17:20
Nem akarjuk erősíteni a saját pozíciónkat azzal, hogy kihasználjuk az ellenfél „gyengeségeit”. Az viszont bizonyos, hogy az olasz labdarúgást most körülvevő hangulat nem segíti az ország pályázatát a 2012-es Európa-bajnokság megrendezésére. Ezt Tomasz Lipiec lengyel sportminiszter jelentette ki hétfőn, miután találkozott az ukrán kandidáló bizottság képviselőivel.
Tomasz Lipiec
Tomasz Lipiec
Tomasz Lipiec
Tomasz Lipiec

„Nem akarjuk kihasználni a rivális gondjait, hiszen nem feledhetjük el, Olaszországban hatalmas tragédia történt” – jelentette ki a varsói kormány illetékese, majd hozzátette: - Tesszük a dolgunkat, nem foglalkozunk másokkal.”

Tomasz Lipiec sietve leszögezte: a hétfői találkozót már jóval korábban „lekötötték”, szó sincs arról, hogy közös stratégiát dolgoznának ki a Catania-Palermo bajnokihoz kapcsolódó, halálos áldozattal járó botrány kiaknázására. A sportminiszter ugyanis el akarta magyarázni a lengyel szövetség elnökségének felfüggesztéséről szóló döntés hátterét.

„Azt szerettük volna elmagyarázni, milyen munkát végzünk a lengyel labdarúgásban lévő korrupció megszüntetéséért. Remélem, az ukránok most már megértették, hogy éppen a megfelelő döntések hiánya vezetett az elnökség működésének felfüggesztéséhez. Éppen a cselekvésképtelenség ártott a közös pályázatnak, s nem a kormány döntése. A véleményünk ugyanis továbbra sem változott: óriási eltökéltséggel dolgozunk a rendezési jog elnyeréséért” – szögezte le Lipiec, akit a felfüggesztő határozat után vehemensen támadott Hrihorij Szurkisz, az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának ukrán tagja. Azt állította, hogy a miniszter „megtorpedózta” a kandidálást.

A varsói sportkabinet vezetője elárulta, hétfőn fontos, az Eb-pályázattal összefüggő döntést is hoztak. Eldőlt, hogy kiemelt fontosságú feladatnak számít a következő években a Lengyelországot és Ukrajnát összekötő, A4-es autósztráda teljes megépítése, amely alaposan megkönnyítené az utazást.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik