M. T., V. G.online 2006.10.20 01:11 Frissítve: 2023.03.09 13:54

Megmaradtak az Inter álmai

A Bayern München az élen, az Inter pedig versenyben maradt. Egy mondatban így lehetne összefoglalni a szerda történéseit a B-csoportban, amelynek mindkét meccsén papírforma-eredmény született.

Harcos játékával a portugál középpályás, Luis Figo (jobbra) is kivette a részét az Inter gyôzelmébôl
AFP
Harcos játékával a portugál középpályás, Luis Figo (jobbra) is kivette a részét az Inter gyôzelmébôl

A csoport két ászcsapata közül kétségkívül az első két fordulóban egyaránt betliző, így még nulla ponttal álló Internazionalénak volt nagyobb szüksége a három pontra, és a kék-feketék a Szpartak Moszkva ellen – ha nem is könnyen, de – megszerezték első pontjaikat.

Roberto Mancini, a milánóiak edzője a Júlio Cruz, Alvaro Recoba csatárkettősnek szavazott bizalmat, miután Hernán Crespo még sérült, Zlatan Ibrahimovic eltiltás miatt hiányzott, Adriano pedig formahanyatlás miatt került a kispadra. A két cserecsatár azonban nagyszerűen teljesített: az argentin Cruz az első félidőben tíz perc alatt szerzett két góljával gyakorlatilag eldöntötte a mecscset, míg uruguayi éktársa kiválóan szolgálta ki a többieket.

„Természetesen nagyon örülünk, hogy megvan az első győzelmünk a BL-ben – mondta Alvaro Recoba.– Az első félidő végén kellett volna lőnünk még egy gólt, és akkor három nullánál már nem kellett volna idegeskedni, ehelyett szünet után az oroszok szépítettek, így az utolsó pillanatig meleg volt a helyzet.”

A csapatkapitány, az argentin Javier Zanetti a következőket mondta: „Nagyszerű mérkőzésen nyertünk, és ez a siker erőt ad nekünk a folytatáshoz. Kicsit sajnálom, hogy ezúttal a szokottnál kevesebb, harmincezer néző volt ránk kíváncsi, de biztos vagyok benne, ahogy megyünk előre, egyre többen jönnek majd ki. Örülök a Bayern győzelmének is, mert ezzel is nőtt az esélyünk a továbbjutásra. Adriano? Előbb-utóbb formába lendül.”

Míg az Inter a szakadék széléről táncolt vissza, addig a Bayern továbbra is a csúcsról, a csoport első helyéről tekint le a többi csapatra – most már nem túlzás azt állítani, hogy a németek álomrajtot vettek a BL-ben. Három mérkőzés, három győzelem, ráadásul Felix Magath csapata eddig még gólt sem kapott.

„Most már nem kizárólag a nyolcaddöntőbe jutás a célunk, hanem az is, hogy mindezt csoportelsőként érjük el” – mondta Magath, aki a Hertha elleni bajnoki után ismét három támadóval küldte pályára csapatát. Igaz, ezúttal a pihentetett Roy Makaay helyett Roque Santa Cruz volt a trió harmadik tagja Claudio Pizarro és Lukas Podolski mellett. Az új csapatszerkezet még nyikorog egy kicsit, a bajorok vezető (mint később kiderült: egyben győztes) találatát nem is csatár, hanem a német válogatott középpályás, Bastian Schweinsteiger szerezte harminc méterről küldött, remekül eltalált lövésével. Apró szépséghiba, hogy a 21 éves játékost alig valamivel a félidei szünet után kiállították.

„A második sárga lap egyértelműen az én hibám volt, de az elsőt jogtalanul kaptam” – panaszkodott az öltözőbe parancsolt góllövő a norvég bíró, Terje Hauge döntése miatt.

A csapat kapusa, Oliver Kahn azonban nem a játékvezetőre neheztelt, hanem saját együttesére – a győzelem ellenére.

„Hihetetlen, hogy többször is majdnem kiengedtük kezünkből a mérkőzést – mérgelődött Kahn, hiányolva társaiból a fegyelmet és a koncentrációt. – Ha egy vagy két góllal vezetünk, akkor is oda kell figyelnünk. Csak emberhátrányban kezdtünk el igazán futballozni, ilyet pedig később, a nyolcad-, negyed- vagy az elődöntőben már nem engedhetünk meg magunknak, mert az végzetes lehet.”

A kapus szavaiból kitetszik: a sikerek után ismét mernek nagyot álmodni Münchenben…