Már második a Marseille

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2005.02.20. 22:43
Címkék
Már a második helyen nyomul az Olympique Marseille! A felzárkózáshoz nem lett volna elég a saját siker, kellett hozzá az is, hogy a nem sokkal tegnapi lapzártánk előtt véget érő mérkőzésén a Lille ne győzzön Metzben. Bár Acimovic nagy-szerű, 25 méteres emelésével vezettek az északiak, Obraniak büntetőből otthon tartott egy pontot - azaz a Marseille a listavezető Lyon mögötti helyen maradhatott, tisztes távolságban persze.
Benoit Pedretti szerezte a Marseille győztes gólját a Bastia otthonában
Benoit Pedretti szerezte a Marseille győztes gólját a Bastia otthonában
Benoit Pedretti szerezte a Marseille győztes gólját a Bastia otthonában
Benoit Pedretti szerezte a Marseille győztes gólját a Bastia otthonában
Benoit Pedretti szerezte a Marseille győztes gólját a Bastia otthonában
Benoit Pedretti szerezte a Marseille győztes gólját a Bastia otthonában
Az OM egyetlen győzelmet sem könyvelhetett el a legutóbbi nyolc korzikai kirándulásán, úgyhogy ezúttal kellően óvatosan játszott Bastiában. Sem a vendégcsapatnak, sem a korzikaiaknak nem volt igazi gólhelyzetük, a felek jobbára távoli lövésekkel próbálkoztak, és végül egy ilyen hozta meg a sikert a vendégeknek: Pedretti indult meg a bal oldalon, majd jó 25 méterről a rövid felső sarokba kanyarította a labdát - Penneteau kapus segítségével. "A Bastia többet érdemelt volna ezen az estén, de ilyen a futball, Benoit villanása nekünk kedvezett. Még sok van hátra az idényből, akár harminchat pont is besöpörhető. Most az a legfontosabb, hogy biztonság, bizalom és harmónia jellemzi a marseille-i öltözőt, és nem szabad, hogy ez megváltozzon" - mondta Philippe Troussier vezetőedző, akinek hivatali ideje alatt még mindig veretlen az OM idegenben (öt győzelem, egy döntetlen).

Egyetlen találat döntötte el a garonne-i derbit is. A Toulouse ellenőrzése alatt tartotta az eseményeket, azonban a tartalékos - hat stabil kezdő játékosát nélkülöző - Bordeaux-nak is voltak lehetőségei, az egyik ilyenből Darcheville a lécre fejelt. A hajrában aztán jött az a bizonyos, némi szerencsét is igénylő találat: egy hazai előreívelést Moreira ugyan nem tudott lekezelni, de a labda után iramodott, egy kajla mozdulattal sikerült is belefejelnie, és a kapujából kifutó Ramé már nem védhetett. A TFC négy vereségből álló rossz sorozatot szakított meg.

Az NSO ajánlja:

A bajnokság állása, eredmények: Francia bajnoki tabella, fordulóról fordulóra
Röviden a többi mérkőzésről: a Strasbourg 1996 óta először küldte haza vereséggel a Paris SG-t, amely Pauleta révén az első félidőben büntetőt hibázott - a portugál a léc fölé bombázott; a Lens az egymást követő harmadik bajnokiját is megnyerte, és az 5. forduló óta először jött fel a táblázat első felébe; a Saint-Etienne nemcsak veretlen maradt sorozatban a 13. bajnokiján is, de a csereként beálló Feindouno első labdaérintésből értékesített 11-esével le is győzte a Sochaux-t; Bakayoko büntetőjével az Istres legyűrte a szerdán Amszterdamban is kikapó Auxerre-t - a délieknek ez volt idénybeli harmadik győzelmük, egyben a harmadik 1-0-juk; az Ajaccio 460 perc után újra a kapuba talált idegenben, sőt két brazil gólra is futotta az erejéből, mégis csupán egy pont került a kosarába a caeni alsóházi összecsapáson.

Végül ejtsünk szót arról, hogy a Rennes folytatta kitűnő hazai szereplését. Bölöni László csapata a csendes első félidőt követően kisebb gólfesztivált rendezett a Nice kárára, Maoulida kétszer is betalált, és eredményes volt Monterrubio is, aki újabb előkészítéseivel (2) feljött a gólpasszlista élére (8). A bretonok több mint négy hónapja nem veszítettek a Route de Lorient-on, és a mostani volt sorozatban a hatodik hazai diadaluk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik