Kevés foci, de sok izgalom

A mérkőzésről tudósított: VOLESZÁK GÁBOR, ZOMBORI ANDRÁSA mérkőzésről tudósított: VOLESZÁK GÁBOR, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.08.02. 00:08
Címkék
A 2009–2010-es bajnokság első (de nem az utolsó…) zárt kapus mérkőzésén a Videoton kétgólos előny birtokában helyzetek sokaságát herdálta el, a jól küzdő Diósgyőri VTK egyenlíteni tudott, majd a házigazda a hosszabbításban csikarta ki a győzelmet.

NS-OSZTÁLYZAT: 3

„Olyan ez az egész, mintha egy településen lenne menetrendszerű buszjárat, a jármű közlekedne is, az utasok azonban nem szállhatnak fel rá.”

Ezt Mezey György, a Videoton vezetőedzője mondta csapata bemelegítését figyelve, majd hozzátette, ő bizony edzőként még egyetlen zárt kapus mérkőzésnek sem volt a résztvevője. Nem lehet kérdéses, az MLSZ fegyelmi bizottsága keddi döntésével azokat büntette, akikért a játék van: a tisztességes, csapatukért rajongó szurkolókat.

Miután a székesfehérvári elöljárók nem fellebbeztek a fegyelmi határozat ellen, azt tervezték, hogy a város főterén kivetítőt állítanak fel, és a szimpatizánsok azon követhetik a pályán zajló eseményeket. A terv nem volt rossz, a szövetség illetékes bizottsága is úgy foglalt állást, hogy nincs akadálya a „távdrukkolásnak”, a rajongók ilyen módon történő tájékoztatásának – azonban a Sport Televízió engedélye is szükséges a megvalósuláshoz. Eddig a pontig már nem mentek el a Videoton vezetői, így csak az a mintegy száz éneklő fanatikus követhette szemmel a párharcot, aki az eredményjelző felőli kapu mögötti parkolóból (amely természetesen a stadionon kívül van, és önkormányzati tulajdon) a pálya egy szegletére látott…

Ha lehet mondani, Mezey György még támadóbb szelleműbb csapatot állított fel, mint egy héttel korábban a KTE otthonában (ne feledjük, ott hat találatig jutott a Videoton), hiszen az előző bajnokság talán legjobb székesfehérvári támadója, Goran Vujovics is ott volt a kezdő tizenegyben.

Csakhogy… A montenegrói csatár hiába futballozott Sitku Illéssel teljesen előretolva, hiába adott kettejüknek segítséget a középpályáról Nagy Dániel, André Alves és Szakály Dénes, a DVTK fegyelmezett futballja ellen a házigazdának sokáig nem volt ellenszere. Kevés jól felépített akció futott a pályán, gólveszélyt szinte csak az oldalról belőtt rúgások jelentettek. Amikor versenyfutásra került a sor, Nagy Dániel rendre megverte a disógyőriek teljes bal oldalát, gyakorlatilag csak szabálytalanul lehetett megállítani őt, ám a beíveléseknél kiderült, nemcsak a hazai gárdának, hanem a Diósgyőrnek is vannak jól fejelő emberei. Ekkor még senki sem sejtette, a folytatás mekkora izgalmakat tartogat. Sajnos a színvonal hagyott kívánnivalót maga után, ám a labdarúgók védelmében el kell mondani, üres lelátók előtt nem egyszerű kifogástalanul teljesíteni.

A szünetben Mezey György támadó helyett középpályást küldött pályára (Sitku Illést váltotta Polonkai Attila), Aczél Zoltán pedig középpályás helyett csatárt cserélt (Gohér Gergő helyett Szabó Viktor kapott bizalmat), gyors gólt mégis a házigazda ért el. Ezt követően pontosabb futballal a hazai tizenegy kiüthette volna riválisát, ám kétgólos előny után elszórakozta a helyzeteket, a töretlen lelkesedéssel küzdő DVTK pedig a 90. percben egyenlíteni tudott. Mégsem tudott pontot szerezni Aczél Zoltán csapata, hiszen az utolsó utáni pillanatban ismét gólt ért el a Videoton, és ha rendkívül nehezen is, de otthon tartotta a bajnoki pontokat. Ha nem is színvonalas, de izgalmas meccset játszottak az együttesek. Mindkét oldalnak van hová fejlődnie – remélhetőleg nézők előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik