Az ígérgetés csapdájában

KECSKÉS ISTVÁN, KEMÉNY KRISTÓFKECSKÉS ISTVÁN, KEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2009.08.01. 02:08
Címkék
Dupla vereséget szenvedett a Vasas pénteken: amíg a befektetőcsoportot képviselő Markó Gábor ismét haladékot kért, addig Mészöly Géza csapatát a Győr verte meg az alacsony színvonalú meccsen.

NS-OSZTÁLYZAT: 2

Miután a Vermes Péter vezette kansasi delegáció télen terepszemlét tartott a Fáy utcában, majd a felvázolt partneri szerződés ellenére nem jelentkezett többet; azt követően, hogy az olasz Siena elegáns öltönybe bújt képviselői heteken át voltak visszatérő vendégei a Vasas öltözőjének, és mindössze azért nem vállaltak szerepet az angyalföldi labdarúgásban, mert az itáliai egyesületet birtokló cégcsoport pénzemberének vagyonát bűncselekmény gyanúja (adóügyi problémák) miatt viszszatartották, pénteken kiderült: a Vasassal hetek óta egyeztető külföldi befektetőjelöltet képviselő Markó Gábor is csak a szavak embere. Az üzletember ez idáig több konkrét időpontot módosított, és a sorozatos ígérgetés dacára még mindig nem írta alá az angyalföldi vezetők által előkészített papírokat… Beharangozott brazil és orosz válogatott játékosokat, akiket – mint mondta – a margitszigeti Thermal szállóban „jegel”, amíg nem történik meg az adásvétel; csütörtökön pedig arra hivatkozva kért néhány órányi haladékot, hogy elugorhasson a feleségéért, akinek aláírási joga van…

A nagy kérdés az: vajon miért tolerálják még mindig Markó Gábor enyhén szólva is szokatlan üzleti viselkedését, és miért nem tesz a futballcsapatot morálisan szétromboló bizonytalanság ellen a klubvezetőség?

„Amíg a befektető fenntartja az érdeklődését, nem lenne célszerű elzárkózni a lehetőségtől – mondta Markovits László, a Vasas SC ügyvezető elnöke, amikor nála is rákérdeztünk arra: a kiszolgáltatott helyzet miatt nem lépnek fel határozottabban? – Ugyanakkor az elnökség

úgy döntött, más vevőkkel is tárgyalásokat kezdeményezhetünk, és erről a velünk hetek óta egyeztető képviselőt is tájékoztattuk. Az adásvétel nem rajtunk múlik, ha ingatlant kínálok, addig mutogatom azt az érdeklődőnek, amíg kéri. Elismerem, nem szerencsés a szituáció, de amíg nem találunk megfelelő partnert, addig sincs pánikhangulat, működtetjük a csapatot, pusztán mások a lehetőségek, és így az elvárások is… Ettől függetlenül ebben a keretben is látok fantáziát.”

Nem úgy a drukkerek…

Hiába kezdett aktívabban a Vasas a Győr ellen, látszott, hogy a rutintalan fiataloknak idő kell, amire felveszik az NB I ritmusát, és ez a nézőtéren ülő hazai híveknek is feltűnt. Villám Balázs például nagy zavarában addig-addig várt, amíg a védelem bal oldaláról keresztbe ívelte a labdát – taccsra. A legnagyobb hibát mégis a tapasztalt, a csapatkapitányi karszalagot viselő Balog Zsolt követte el, amikor a tizenhatoson belül olyan sután ért a labdához, hogy abból Józsi György egy határozott fejessel megszerezte a vezetést az ETOnak.

Hogy a találkozó színvonaltalan, ritmustalan, mondhatni unalmas volt, arra bizonyíték, hogy az ellenfélnézőbe érkező ferencvárosi edző, Bobby Davison a szünetben szép csendben távozott, a szintén jövőbeni riválisára kíváncsi skót szakvezető, az Újpestet irányító William McStay pedig végigcsevegte az összecsapást.

Valljuk be, valóban nem veszítettek sokat a szakemberek, mert a második felvonás is gyengére sikeredett, mindössze Tarmo Kink egy-egy megmozdulása, valamint mesteri lövése és ezzel párhuzamosan a gólja volt értékelhető.

A Vasas dupla vereséget könyvelhetett el pénteken – a tárgyalóasztal mellett és a pályán is betlizett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik