Kígyó a nézőtéren

RÁC BENEDEK BALÁZS helyszíni jelentéseRÁC BENEDEK BALÁZS helyszíni jelentése
Vágólapra másolva!
2009.07.24. 23:57
Címkék
A magyar válogatott könynyedén győzött Dél-Afrika ellen (15–5), és a Németország– Kanada találkozón az is eldőlt, hogy végül csoportelsőként jutottunk a negyeddöntőbe.

Feszült pillanatok voltak. Az izgalom leírhatatlan volt. Többen riadtan néztek, s aggódva szemlélték, hogy mi fog történni a következő tizedmásodpercben.

Mielőtt valaki azt hinné, hogy a földöntúli izgalmakat a Magyarország–Dél-Afrika mérkőzés váltotta ki, annak eláruljuk, a mérkőzés előtti eseményekről van szó. Miközben ugyanis a csapatok melegítettek, a szervezők a fotósoknak elkülönített lelátórész tetején egy nagyjából egyméteres kígyót találtak. Az egyik önkéntes aztán egy kosár és egy seprű segítségével villámgyorsan lefogta a csúszómászót, s várta amíg a megérkező tűzoltók elviszik az állatot.

Miután szerencsésen túlestünk a kalandon – a pólószövetség közelben tartózkodó fotósát sem támadta meg a félelmetes hüllő –, elkezdődhetett a Magyarország–Dél-Afrika összecsapás, amelyen csak az volt a fontos, hogy a mieink nyerjenek, és nyugodtan várhassák az esti német–kanadai meccset, amely a csoport végeredményéről döntött. És amelyen a germánok képesek voltak kikapni az öt gólból négyet szerző Aaron Feltham és Kevin Graham vezette juharlevelesektől...

A fél kettőkor, a nap legmelegebb időszakában rendezett mérkőzésen a „kispadon ülés hőségben” fantázianevű versenyszám minden bizonnyal sokkal jobban megizzasztotta a játékosokat, mint a medencében zajló találkozó. A ráúszásnál csak az okozott izgalmat, hogy vajon az olaszok ezúttal is megbuknak-e a Pitagorasz-tételből (a szervezők kör helyett egy háromszög alakú kosárba helyezik a labdát, amely valamilyen érdekes okból rendre félrecsúszik, így gyakran látni, hogy többen árnyékra úsznak, és esélyük sincs elérni a labdát), vagy sem – végül Varga Dénesen nem fogtak ki, ő pontosan teljesítette a feladványt.

Akárcsak társai a folytatásban. Az első negyedben például alig hibáztak a fiúk, akik támadásaik többségéből gólt lőttek a dél-afrikai keret egyetlen, jobb sorsra érdemes kapusának. Tizenhat perc után már 9–2-re vezetett a magyar válogatott, a térfélcsere után pedig jöhettek az ünnepi pillanatok: Hárai Balázs és Szivós Márton is megszerezte első római gólját (Gór-Nagy Miklós már az első félidőben betalált), beállt a születésnapos Nagy Viktor, míg Madaras Norbert góllal ünnepelte, hogy hajnalban megszületett gyermeke, Madaras Zétény Márk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik