Már a negyeddöntőben!

RÁC BENEDEK BALÁZS helyszíni jelentéseRÁC BENEDEK BALÁZS helyszíni jelentése
Vágólapra másolva!
2009.07.22. 00:16
Címkék
A magyar női válogatott hátrányból fordítva 8–5re győzte le az olaszokat a csoportmérkőzések második fordulójában.

Olaszország–Magyarország.

Pólóban vitathatatlanul rangadó. Mind a férfiaknál, mind a hölgyeknél. Ezúttal is. Rómában, a világbajnokság csoportmérkőzéseinek második fordulójában. Az első meccsét mindkét gárda megnyerte, igaz, a mieink a kínaiakat verték meg, míg az olaszok a harmatgyenge üzbégeket győzték le. A tét közvetve és közvetlenül a csoportelsőség. Közvetve az itáliaiaknak, mivel ha nyernek, még élen zárhatnak a csoportban. Közvetlenül nekünk, mivel magyar siker esetén biztos, hogy a Petrovics-csapat nyeri meg a négyest, s ezzel a plusz két szabadnapot, illetve az egyenes negyeddöntőbe kerülést.

A tét tehát igen nagy – még ha hosszú is a világbajnokság –, ennek ellenére feszültségnek alig látni nyomát. A magyarok egyik olasz légiósa, Pelle Anikó a kezdés előtt háromnegyed órával még jókedvűen beszélget a rivális oldalán a bemelegítő medence partján, de Petrovics Mátyás is mosolyogva fogadott minket. A lányok magabiztosak, mosolyognak, még egy-egy integetés is belefér a nézőtér megfelelő szektora felé.

A kezdő sípszó elhangzásakor megindul a bogártámadás a lelátón, de megindulnak sajnos az olaszok is. A folyamatos kontrák közepette két támadásukat is gólra váltják, miközben nálunk akadozik a gépezet. Amikor végre sikerül támadni (öt kontrát kapunk az első negyedben), kissé bizonytalanok a lányok, egy-egy hiba rendre becsúszik az akciókba. Pedig félelmetes hangulatról nem is beszélhetünk. Hiába harsogta hétfőn a hangosbemondó, hogy kedden fontos meccset játszanak az olasz (no meg a magyar) hölgyek, még ezren sem voltak kint.

A második negyedre szerencsére javul a helyzet – nem a kontrák, hanem a gólok tekintetében. A hibátlan játéktól továbbra is messze vagyunk, de nagyon akarnak a lányok. És egyre több fórt is kapunk. Kell a gól! Tomaskovics Eszter előnyből, Drávucz Rita már egyenlő létszám mellett talál be, tartjuk a lépést az olaszokkal.

Érdekes látni, hogy amíg Petrovics Mátyás folyamatosan instruálja a lányokat, Roberto Fiori még a kispadról is alig áll fel, akkor is csak megmozgatni elgémberedett végtagjait. Sajnos a második negyed fellángolása tiszavirágéletűnek bizonyul, a hölgyek a fordulás után is kapkodnak, több labdát is a blokkba lőnek. Jegyezzük meg azonban, az olaszok is tudnak hibázni, főleg ha jól védekezünk. Pelle Anikó ráadásul egyenlít, s mivel a fórokat egyik csapat sem tudja kihasználni, 5–5-ről indul a záró negyed.

Nekünk az iksz sem rossz, hiszen hárommal vertük meg Kínát, így jó a gólkülönbségünk. De természetesen még jobb lenne a győzelem. Kisteleki Dóra előnygóljával először vezetünk. Meglehet a csoportelsőség! Főleg úgy, hogy Pelle fórból lőtt találata után már kettő az előny, miközben az olaszok képtelenek gólt lőni, hiába kapják emberelőnyök tömkelegét. Amikor pedig Keszthelyi Rita 39 másodperccel a vége előtt betalál, már mindenki boldog a magyar oldalon. Megvan a meccs, megvan a csoportelsőség!

Petrovics Mátyás talán csak amiatt lehet bosszús, hogy a délelőtti tréning után az egész pályás, „csak lábbal és fejjel szabad védeni” fantázianevű játékban Gyöngyössy Anikó 6–0-ra megverte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik