Dombóvár: áll a vár!

BALÁZS LÁSZLÓBALÁZS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2009.06.17. 01:14
Címkék
Sokan már a megszűnését híresztelték, egyesek pedig azt pletykálták, nem képes vállalni az élvonalbeli indulást a legutóbb hatodik dombóvári férficsapat. Azonban a tolnai klub életben marad, sőt már az is egyre valószínűbb, hogy megint nem lesz gyenge, alapemberei maradnak.

A kezdeti hektikus események után – Tóth Tamás támogatáscsökkentése, a csarnok tisztázatlan tulajdonosi viszonya – megnyugodni látszanak a kedélyek a DKC A-csoportos férficsapatának háza táján. A gárdát üzemeltető DVMSE Kosárlabda Kft.-ben eddig tulajdonrészt bir tokló Hídvégi Attila üzletrészét Börcsök Imre, a Dombóvári Kosársuli vezetője vásárolta meg. A kft. két ügyvezető irányításával működik tovább: a szakmai ügyekkel továbbra is Bálind József foglalkozik, míg a gazdasági és humán terület felelőse Börcsök Imre lesz. Közben a csarnokban is megkezdődtek a munkálatok, első lépcsőben a nagylelátó alatti vizesblokkok és a kiszolgálóhelyiségek kiépítése készül el.

Aláírta a szerződését Bálind József és Adrian Budurean, a Dombóvár KC két edzője, és már el is kezdték a tárgyalásokat a kiszemelt játékosokkal.

Egyelőre csupán egy ember távozott a bajnokságot a hatodik helyen záró csapattól: Bódi Fe renc igent mondott az Albacomp ajánlatára. Két játékos viszont már aláírta kontraktusát a következő évadra: a megbízható teljesítményt nyújtó Szőke Balázs és az Atomerőmű SE-vel az idén bajnoki címet szerző, tősgyökeres dombóvári Panta István a következő pontvadászatban biztosan kék-fehér szerelést húz magára.

A Dombóvár KC vezetői folyamatosan egyeztetnek a többi játékossal, szóban már megállapodtak néhányukkal, szignált szerződése azonban csak az említett két kosarasnak van. Egyre valószínűbbnek látszik, hogy a tizenkét tagú keretben nyolc magyar lesz, ebből a magból pedig hat kosárlabdázó dombóvári születésű vagy kötődésű.

A légiósok kérdése még nyitott: az irányító Jerome Le Grange és a bedobó Ivory Clark a bajnokság után kinyilvánította, ha megfelelő ajánlatot kap, a következő idényben is szívesen játszana Dombóváron. A két légiós szándéknyilatkozata alapján nagy esély van arra, hogy a felkészülést a DKC-val kezdik. Ben Adams és Anthony Dill hazautazott az Egyesült Államokba, utóbbit az Albacomppal hozták hírbe. Le Grange személyében fiatal, jól dobó és jól védekező „lövő” is érkezhet harmadik amerikai játékosként a csapathoz, a negyedik légiós pedig egy 210 centiméter feletti román vagy horvát center lesz. A klub elöljárói keményen dolgoznak az anyagi háttér előteremtésén, már folynak a tárgyalások az új névadó szponzorjelölt céggel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik