MEGMONDOM A MAGAMÉT...

DONKÓ ORSOLYA, a Szeged ezüstérmes női együttesének korábbi vezetőedzőjeDONKÓ ORSOLYA, a Szeged ezüstérmes női együttesének korábbi vezetőedzője
Vágólapra másolva!
2009.06.09. 22:37
Címkék

A magyar női kosárlabda-válogatott három vereséggel, a csoportmeccseket követően kiesett a Lettországban zajló Európa-bajnokságon. Rátgéber László szövetségi kapitány együttese sem a görögök, sem a házigazda lettek, sem pedig a lengyelek ellen nem tudott jó teljesítményt nyújtani, s noha az utolsó találkozón tíz ponttal is vezetett, amellyel még tovább léphetett volna, a hajrában összezuhant, és kikapott. A magyar női kosárlabda-válogatott három vereséggel, a csoportmeccseket követően kiesett a Lettországban zajló Európa-bajnokságon. Rátgéber László szövetségi kapitány együttese sem a görögök, sem a házigazda lettek, sem pedig a lengyelek ellen nem tudott jó teljesítményt nyújtani, s noha az utolsó találkozón tíz ponttal is vezetett, amellyel még tovább léphetett volna, a hajrában összezuhant, és kikapott.

Nekem igazából a folyamatos csapatjáték hiányzott. Amikor működött és volt összhang, védekezésben is mutattak remek dolgokat a lányok, támadásban pedig jó ritmusú betörésekből és kinti dobásokból eredményesek voltak. Úgy gondolom, az első meccsen elszenvedett váratlan vereség és a gyenge játék elvette az együttes önbizalmát, és kiütközött a rutintalanság. Mivel az volt az alap, hogy a görögöket legyőzzük, s ez nem így történt, egy kicsit megbicsaklott az egész koncepció. A küzdéssel nem volt gond, hajtottak a lányok becsülettel, de sajnos összességében egyénileg még átlagos teljesítményt sem tudtak nyújtani. Amennyire én látom, hihetetlenül kiegyenlítődött a mezőny a kontinensen, két-három csapattól eltekintve csaknem egyforma képességű együttesek küzdenek, s ilyenkor bizony sokat nyom a latban a nemzetközi tapasztalat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik