Mark Wottéval tárgyalnak

KECSKÉS ISTVÁN, KEMÉNY KRISTÓFKECSKÉS ISTVÁN, KEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2009.06.06. 01:40
Címkék
A holland Mark Wotte lapunk érdeklődésére elmondta, tárgyalt az Újpest vezetőivel, akik még gondolkodnak az edzőkérdés kapcsán, s még az sem elképzelhetetlen, hogy végül Aczél Zoltánra esik a választásuk.

Még nincs új vezetőedzője az Újpestnek, de információink szerint a jövő hét közepéig megszülethet a döntés arról, ki foglalja el Szentes Lázár üresen maradt helyét. A jelöltek között volt a Kecskemétet, újoncként ötödik helyre vezető Tomiszlav Szivics is, ám ő úgy döntött a nyáron nem vált klubot.

Így lényegében kétesélyes maradt a „küzdelem”. Az egyik esélyes, a holland Mark Wotte, aki legutóbb az angol második ligában szereplő Southamptonnál dolgozott, de korábban sportigazgató volt a Feyenoordnál, és irányította hazája U21-es együttesét is. A holland szakember a tavaszi idény során járt már Budapesten, és többek között az Újpest Zalaegerszeg elleni találkozóját is megnézte a Szusza Ferenc Stadionban. A korábban Louis van Gaal mellett is dolgozó tréner könnyedén tájékozódhatott a magyarországi viszonyokról, egyrészt a magyar nemzeti együttes szövetségi kapitánya, Erwin Koeman is jó ismerőse, másrészt legutóbbi klubja partneri szerződést kötött a lilákkal, s ennek köszönhetően Lipták Zoltán három hónapot csapatánál töltött. Amikor pénteken telefonon felhívtuk Mark Wottét, és nekiszegeztük a kérdést, hogy ő lesz-e az Újpest vezetőedzője, a következőket mondta: „Konkrétummal

nem szolgálhatok, így ne várják tőlem, hogy kommentáljam a felvetést. Az azonban nem titok, hogy kapcsolatban állok az Újpest vezérkarával. A jövő héten többet tudok mondani…”

A holland szakvezetőn kívül jelölt még az újpesti edzői posztra Aczél Zoltán, aki korábban Újpesten futballozott, s az elmúlt évadban a REAC és a Siófok alkalmazottja volt.

Kérdés még az is, milyen csapata lesz az új edzőnek. Úgy tűnik, hogy erős. A tulajdonos – bár hivatalosan még nemközölte, mik a tervei a klubbal – folyamatosan egyeztet a keretjelenlegi tagjaival a jövőről és a tartozások kiegyenlítéséről, és tárgyal azokkal a labdarúgókkal is, akik kölcsönből térnek vissza. Jelen állás szerint az olasz Avellinótól hazatérő Vaskó Tamás, a holland Sparta Rotterdamtól érkező Vermes Krisztián és a tavasszal a bolgár Liteksz Lovecsnél futballozó Sándor György is az Újpesté marad. A lilák játékosai közül Mario Bozsics, Korcsmár Zsolt és Lipták Zoltán iránt érdeklődnek más klubok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik