Varga-parádé Egerben

RÁC BENEDEK BALÁZS, SZŰCS ANDRÁSRÁC BENEDEK BALÁZS, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.05.24. 23:10
Címkék
A férfibajnokság döntőjének második meccsén a címvédő TEVA-VasasPlaket idegenben győzte le a ZF-Egert (10–9), s visszaszerezte pénteken elveszített pályaelőnyét.

Érdekes párharcok vezették fel Egerben a bajnoki döntő második mérkőzését. Egyrészt a szponzorok tolongtak a VIP-helyekért (szeretnénk azt hinni, hogy ez nem csak a finálé alatt és nem csak Egerben van/lesz így…), másrészt egy öttagú dobegyüttes „küzdött” egy cd-lejátszóval, a tét pedig az volt, melyikük a hangosabb – ami azt eredményezte, hogy a kezdésre kis túlzással minden jelenlévő átmeneti halláskárosodást szenvedett.

Hogy a vasárnapi egészen más meccs lesz, mint a pénteki, abban nagyjából az első negyed közepére biztosak lehettünk. Többek között azért, mert ekkorra a Vasas nehéztüzérsége (a Varga testvérek és Hosnyánszky Norbert) már több lőtt gólnál járt, mint az első összecsapás teljes ideje alatt.

Sőt a Varga testvérek olyannyira lendületbe jöttek, hogy a nagyszünetig csapatuk összes gólját magukra vállalták; főleg az ötször eredményes Dániel jeleskedett, előnyből és akcióból sem hibázott. A második nyolc perc elején leadott lövése Szécsi Zoltán kezét is bevitte, hogy aztán rá egy percre Dénes kapufáról visszapattanó ejtése hulljon be a kapus kezéről. A Varga-parádé mellett az Eger is résen volt, első négy fórjából négyet értékesített, ráadásul mind a négy alkalommal – kétszer Kiss Csaba, kétszer Nyéki Balázs révén – a rosszkéz- oldalról lőtték át a piros-kékek kapuba álló védelmi falát.

A fordulás után határozottan csökkent a kiállítások és a gólok száma (a fülsiketítő dobolás bezzeg nem változott…), a címvédőnek persze ez a felállás kedvezett. A hangulat a pénteki meccsnél forróbb volt, az egriek már a harmadik negyed derekán is hosszasan vitattak egy bírói döntést, nem sokkal később egy ellenük ítélt büntetőt is, s olaj volt a tűzre, hogy miközben Nyéki Balázs – vélhetően egy rúgás következtében – arcát fájlalta a félpályánál, Varga Dénes megúszásból kettőre növelte a vendégek előnyét – ráadásul ekkor már csak két és fél perc volt hátra. A reklamáló Gerendás György sárga lapja után tíz perccel a pirosat is begyűjtötte, csapata ugyanakkor alig egy perccel a lefújás előtt feljött egy gólra. Az utolsó támadás is a hazaiaké volt, és 15 másodpercen keresztül fórban játszhattak, de Aaron Feltham magasan fölélőtt, ezzel a címvédő Vasas visszavette a pályaelőnyt.

Folytatás szerdán a Komjádiban. Gyaníthatóan akkor sem lesz békésebb és kisebb a küzdelem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik