Görbicz nélkül Dániába

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2009.05.07. 00:02
Címkék
A legfontosabb és legrosszabb hír: a Fradi elleni, keddi bajnoki meccsen megsérülő Görbicz Anita, a Győri ETO egyik legjobbja, nem játszhat Aalborgban a dán Viborg elleni BL-döntő első, szombati mérkőzésén.

Egy évvel ezelőtt történt: Görbicz Anita a Zvezda Zvenyigorod elleni BL-elődöntő első meccse előtt egy héttel, április 13-án a női MK győri döntőjében, a Dunaferr elleni mérkőzésen súlyos bokasérülést szenvedett. Az irányítót ölben kellett levinni a pályáról. A lábára pihentető sín került, s azonnal megkezdték fizikoterápiás kezelését. Ennek ellenére sem játszhatott április 20-án Csehovban, ahol az ETO nélküle is megverte 25–23-ra a későbbi BL-győztest (a sikerben múlhatatlan érdemeket szerzett a 11 gólos román Aurelia Bradeanu). Egy hét múlva ismét ott volt társai között – a Győr viszont kiesett.

A sporttörténelem majdnem megismételte önmagát: kedden, négy nappal a dán Viborg elleni BL-döntő első mérkőzése előtt ismét Görbicz nélkül maradt az ETO. A bajnoki rájátszás negyedik körében az FTC-csarnokban hatodik bajnoki címének megszerzésére készült a Győr, és a zárt kapus csatában térdsérülést szenvedett a csapat vezéregyénisége.

A győriek egyik orvosa, dr. Szálasy László gyors kórisméje szerint a baj súlyosnak látszott (Görbiczet, aki nem tudott lábra állni, Cseh Zsolt gyúró ölben hozta le), s a doktor a helyszínen azt mondta: „Csak az MRI-vizsgálat tisztázhatja, hogy a játékos térdé-ben elszakadtak vagy enyhébben sérültek a szalagok.”

A győri csapat éjfél körül érkezett haza, és busza azonnal a Petz Aladár Megyei Kórházhoz hajtott, ahol megtörtént az MRI-vizsgálat.

„Tisztult a kép – mondta Görbicz Anita –, Szálasy doktor szerdán már konzultált Balogh Péter főorvossal, csapatunk másik orvosával. Nekem annyit mondtak, hogy megállapították, az oldalszalag nem, csupán a keresztszalag sérült meg. Ezért egyhetes pihenőt rendeltek el, és szerdán újabb vizsgálatra kell jelentkeznem. Akkor dől el, hogyan tovább, illetve szükség lesz-e műtéti beavatkozásra. Vagyis az már biztos, hogy az egy évvel korábbi eset megismétlődik. Akkor a BL-elődöntő első találkozóját kellett kihagynom, most a finálé első felvonásában nem szerepelhetek.”

Azt, hogy a visszavágóra felépül-e Görbicz, ma még senki sem tudja megmondani. A jövő heti kontrollra éppen 26. születésnapján, május 13-án kell jelentkeznie. A Bajnokok Ligája-finálé második meccse pedig május 16-án szülővárosában, Veszprémben lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik