Háromezren ünnepeltek

HORVÁTH ZOLTÁN, VAJDA GYÖRGYHORVÁTH ZOLTÁN, VAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2009.05.03. 02:26
Címkék

„Izzik a csarnok, itt a magyar bajnok!” – harsogta mintegy háromezer, sárga trikóba öltözött szurkoló a szombathelyi Aréna Savariában. A Falco-Szova KC Szombathely ugyanis immár hazai pályán is legyőzte a negyeddöntőben az Albacompot, így 2–0-ra vezet, s nagy lépést tett a bajnoki cím megvédése felé.

Sárgába borult az aréna nézőtere, igaz, nem először, de a szombat esti mégis kicsit más volt, hiszen ünnepelni érkeztek a hazaiak – egyrészt a szerdai, székesfehérvári, Albacomp elleni diadalt, másrészt a negyeddöntő első hazai győzelmét, amelyet ekkor még csak reméltek. Némi aggodalmat csupán csak az okozhatott, hogy a fehérvári Rashad Bell a szerdai kihagyás után ezúttal játékra jelentkezett, és meg is mutatta, nem véletlenül tartják az amerikait a honi mezőny egyik legjobb légiósának, hiszen harminckét pontot dobott. Már az első negyedben bizonyította, veszélyes kosaras: kétszer is ugyanúgy, okosan, tudatosan faultoltatta magát Kálmán Lászlóval, az idegbaj határára juttatva ezzel a hazai szurkolókat. Hiszen a szombathelyi „kis-nagy ember” még egyet összeszedett, így aztán nem csoda, hogy Szrecsko Szekulovics a negyed végén inkább pihentette irányítóját.

A folytatás aztán Kálmán nélkül is parádésra sikerült. A Falco 32–14-re nyerte meg a negyedet, s a félidő végén 49–37-et mutatott az eredményjelző. Tombolt a lelátó, harsogott a publikum, s persze kijutott az ünneplésből a negyed végére visszatérő Kálmánnak is. Egyébiránt a pontgazdag, jó iramú, színvonalas mérkőzés a hátvédek és a centerek csatáját hozta, hiszen a hazaiaknál Darryl Hudson is remekelt, húsz pontjával héttel maradt csak el a szombathelyi „vezértől”. A másik oldalon a centerek jeleskedtek: Bell 32 pontját ugyan senki sem múlta felül, sőt Scott Morrison is 16 pontig jutott, míg Wayne Doyne 18 pontot szórt. Ám a hazai hengert nem lehetett megállítani: Kálmánék 101–97-re nyerték meg a második találkozót. A harmadik összecsapásra kedden Székesfehérváron kerül sor, és a legoptimistább szombathelyiek már azt számolgatják, ki lehet a Falco következő ellenfele az elődöntőben…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik