Négy nap, két győztes gól

A mérkőzésről tudósított: KECSKÉS ISTVÁNA mérkőzésről tudósított: KECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.04.14. 23:09
Címkék
Nagy küzdelemben megverte a Zalaegerszeg a Diósgyőrt, így a zalai együttes Csank János irányításával továbbra is veretlen, tizenegy bajnokin nyolc győzelmés három döntetlen a mérlege.

A zalaegerszegi találkozó hőse egyértelműen Darko Pavicsevics volt, akit magassága miatt „Hosszúpuskaként” emlegetnek a ZTE háza táján. Amikor Nagy Ferenc, a klub elnöke tavaly nyáron úgy döntött, hogy átigazolják, az akkori szakmai stáb nem nagyon díjazta a döntést. Gyorsan meg is sérült, az őszt kihagyta, és a télen kezdte el a felkészülést Csank Jánosnál a 198 centiméter magas játékos.

„Rendkívül boldog vagyok, hiszen egy héten belül két találkozón is sikerült győztes gólt szereznem – kezdte a támadó. – A gólról csak annyit, hogy Marián Sluká begyakorolt figuránál a tizenhatos sarkáról ívelte fel a labdát, és ezúttal nem a rövid, hanem a hosszú sarokra érkeztem. Kicsit meg is ijedtem, mert úgy éreztem, mintha elérhetetlen lenne számomra a labda. Aztán végül kitekert mozdulattal sikerült visszafejelnem a rövid sarokba. Egyre jobban összerázódunk, s ez nem csak a csapatra igaz, hanem a közönségre is. Az együttesen belül pedig kifejezetten jól érzem magam. Voltak nézetkülönbségek, különböző klikkek, feszültségek, de amióta Csank János az edző, azóta ezeknek nyoma sincs. Ma már csak egyféle játékos van a ZTE-nél: aki mindent megtesz a győzelemért. Én egy vagyok közülük. Most kétszer sikerült győztes gólt szereznem, ám ugyanolyan ember maradtam a mester szemé-ben, mint eddig, és büszke vagyok arra, hogy ilyen jó szellemű együttesben futballozhatok.”

A fontos gól ellenére a ZTE legjobbja Vlaszák Géza volt.

„Két alkalommal kellett nehéz helyzetben tisztáznom. Az első volt a nagyobb védés, amikor Szrdjan Sztanics egy kipattanó labdát tizennégy méterről rászúrt. Jól éreztem, hogy hova rúgja, s így sikerült hárítanom – mondta a remek formábanlévő kapus. – Tóth Mihálynak a hajrában kapura lőtt labdáját már sokkal könnyebben fogtam, kiszorított helyzetben volt, s onnan bizony nem illik gólt kapni. Örülök a menetelésnek, annak külön is, hogy a közönség végig türelmes volt. Ez a türelem most győzelmet ért.”

A másik oldalon Köteles László, a diósgyőriek kapusa korántsem volt ilyen boldog.

„Rendkívül küzdelmes, jó iramú mérkőzést láthattak a nézők, helyzet volt itt is, ott is, szerintem inkább döntetlenszagú volt a meccs – jelentette ki a

vendégek futballistája. – Aztán jött egy olyan pillanat, amikor kicsit meginogtunk. Van, aki azt mondja, hogy a védőknek segíteniük kellett volna nekem, de én úgy gondolom, hogy az egerszegiek oldották meg nagyszerűen a lehetőséget. Amikor láttam, miként száll a labda, a többiekkel együtt biztos voltam benne, hogy kimegy az alapvonalon. Darko Pavicsevics azonban nem így gondolta, bravúros alakítással fejelt a hálóba. Azért dicsérem, mert sokan nem mentek volna ilyen labda után, ő azonban nem tétovázott. Remélem, a jövő héten javítani tudunk, mert volt tartásunk, jól küzdöttünk, s már felszabadultabban is futballoztunk, mint az előző meccseken. Ez jó alap lehet a folytatásra.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik