Győri lányok: ébresztő!

ZAMBÓ MÁTYÁSZAMBÓ MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2009.04.14. 23:09
Címkék
Sűrűn találkozik mostanában a két szomszédvár csapata, hiszen két hete a Magyar Kupa elődöntőjében csapott össze, akkor 35 pontos (86–51) hazai siker született az MKB Arénában. A bajnoki elődöntő első meccse 32 pontos soproni győzelmet hozott (88–56).

A közelmúltban még Sopron és Győr labdarúgóinak találkozóit illették a megyei rangadó címmel, míg napjainkban a kosarashölgyek sajátították ki ezt a titulust, hiszen mégiscsak bajnoki elődöntőt játszanak. A találkozó előtt óvatosan, diplomatikusan nyilatkozott Tapodi Péter, a győriek mestere, amikor azt mondta, nem ők számítanak továbbjutásra esélyeseknek, de megpróbálnak helytállni. Akkor csak reménykedett a szakvezető, hogy a BSE elleni siker nem teszi majd lányait jóllakottá, mert bizony sokak számára meglepetés volt továbbjutásuk a négy közé.

Az is a tisztes helytállást vetítette előre, hogy a Rába-partiak tétmérkőzésen még nem győztek a soproniak ellen. Utóbbiak edzője, Székely Norbert több helyen is nyilatkozta, az alapvető cél a bajnoki címvédés, és ő abban bízik, hogy mérkőzésről mérkőzésre fejlődik tanítványai csapatjátéka, s majd a fináléban érik el a csúcsformát. Kell is javítani, mert három fontos tétmeccset vesztettek el egymás után, és egyre nagyobb különbséggel: a Magyar Kupa döntőjében a Péccsel szemben négy, az Euroliga elődöntőjében a Salamanca ellen hét, a sorozat bronzcsatájában a Jekatyerinburg ellenében pedig már 24 ponttal maradt alul az MKB-Euroleasing. Ezután a szurkolók is abban bíztak, hogy sikerre éhes társaság kosarazik majd a bajnokság hátralévő mérkőzésein.

Haraptak is a hazaiak, és az első három percben négyszer csenték el a labdát a győriektől, Amber Holt pedig rendre robogott a vendégpalánk felé – jött is az időkérés a győri tréner részéről, hogy megállítsa a színtévesztést, hogy aztán egy kipattanó labda után technikait harcoljon ki magának. Így hamar felforrósodott a légkör, és a közjáték felpaprikázta a vendégeket, akik tapadtak Horti Dóráékra, s négy pontra felzárkóztak. „Gyerekek, kezdjetek el védekezni” – érkezett az ukáz hazai részről, de dobáspontosságban sem jeleskedtek a soproniak ebben az időszakban, míg végre Jelena Milovanovics egy hármassal változtatott a helyzeten. A rossz példa is ragadós lehet, mert ezután a látogatóknál következett egy háromperces kosárszünet. Le is ragadtak 22 pontnál, míg a zöld-sárgák pontosan célozva növelték előnyüket.

A második húsz percre megnyugodtak a kedélyek a pályán és a pálya mellett, és a vendégek 10–4-gyel nyitottak. A soproniak is ébredtek, és Milovanovics vezérletével elkezdték gyártani a pontokat, de a győriek sem tétlenkedtek, néhány jól kivitelezett hárompontossal tartották a 20 pont körüli különbséget. Triplákért a hazaiak sem mentek a szomszédba, még a frissen beállt Semsei Barbara is hintett egyet a harmadik negyed befejezése előtt, és ha küszködve is, de ezt a játékrészt is hozták a hazaiak. Harmincpontos differenciánál is elszántan küzdött a két csapat, de a hazai eredményesebben, és még jobban elhúzott.

Látva az elszánt arcokat, elmondhatjuk, nagyon éhes a sikerre a soproni társaság…

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Sopron javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik