Mészöly Géza kapós lett

KECSKÉS ISTVÁN, KEMÉNY KRISTÓFKECSKÉS ISTVÁN, KEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2009.04.09. 06:29
Címkék
Ha a Vasas gazdasági helyzete nem stabilizálódik, Mészöly Géza Debrecenben, Győrben vagy Székesfehérváron folytathatja munkáját – legalábbis erről szólnak a legfrissebb hírek. Annyit a Vasasnál is elismernek, hogy érdeklődnek a szakember iránt.

„Nem!” – válaszolta Szilágyi Sándor, a DVSC-TEVA, Klement Tibor, a Győri ETO és Berzi Sándor, az FC Fehérvár ügyvezető igazgatója egybehangzóan arra a kérdésre, hogy tárgyalásban állnak-e klubjaik Mészöly Gézával, a Vasas vezetőedzőjével.

Persze ez így is van rendjén, hiszen bajnokság közben az ilyesféle hírek apropóján rögvest tagadás a válasz – nem csupán Magyarországon, a világ minden más táján is, ahol futball-labda pattog.

Információink szerint Mészöly Géza a nyáron elhagyhatja a Vasast, s az említett klubok kispadján is kiköthet. Persze ez is, mint sok minden más Angyalföldön, azon múlik, hogy lesz-e új tulajdonosa, talál-e befektetőt az angyalföldi egyesület, vagy sem. Az esetleges klubváltással kapcsolatban Mészöly Géza sem kívánt nyilatkozni; az edző már tavaly nyáron is választhatott volna új csapatot, azonban úgy döntött, tartozik annyival a piros-kékeknek, hogy a gárda élén vág neki az új bajnoki évadnak – ritka gesztus ez a magyar futballban, ám aligha hihető, hogy a tehetséges szakember a jövőben is lehorgonyoz a Fáy utcában, ha másutt nagyobb kihívások várnak rá.

Lapunk úgy tudja, hogy a legnagyobb érdeklődést a Debrecen mutatja az Újpesttel korábban két ezüstérmet szerző szakember iránt. Állítólag még akkor is megtörténhet, hogy Herczeg András klubmenedzser helyett Mészöly Géza veszi át a szakmai munka irányítását, ha a Loki megnyeri a bajnokságot. Ennek oka az lehet, hogy a Debrecen nem futballozik túl meggyőzően, s korábban a szürkébb játékba már belebukott a cseh Miroslav Beránek is, pedig ő ugyebár bajnoki aranyérmet is szerzett a csapattal. Ráadásul Mészöly Géza neve nem először vetődik fel a piros-fehéreknél, ám amikor először beszéltek a megszerzéséről, a szakember inkább a Vasast választotta.

Az ügyben egyelőre egyik érintett sem kívánt nyilatkozni, mondván, hogy valamennyi említett klubnak van edzője, s még javában tart a bajnokság. Mindenesetre Mészöly Géza néhány napon belül másodszor került az érdeklődés középpontjába, hiszen előbb kinevezték a ligaválogatott edzőjének, így az olasz AC Milan ellen készülhet, most pedig három jegyzett csapattal hozták kapcsolatba a nevét.

Egyik eseten sem lepődött meg Markovits László, a Vasas ügyvezető elnöke, aki megerősítette az információinkat.

„Először rögzítsük a tényeket: Mészöly Gézának június harmincadikán lejár a szerződése, így voltaképpen szabadon igazolható, az őt megszerezni szándékozó klubnak kizárólag vele, nem pedig a Vasassal kell megegyeznie – mondta Markovits László. – Ugyanakkor elébe mentem az eseményeknek, hétfőn leültem beszélni az edzővel, és szóban biztosítottam, örülnénk, ha a továbbiakban is folytatná a munkát – persze ez annak is a függvénye, hogy miképpen alakul a sorsunk. Mészöly Géza nekem elárulta, hogy hallott érdeklődésekről, de konkrétumról nem tud, és ha adva lesznek a feltételek, s van miért maradni Angyalföldön, szívesen irányítja a jövőben is a szakmai munkát. Tehát minden az egyesület anyagi biztonságán múlik: ha megoldódik a befektetőkérdés, s versenyképes marad a Vasas, minden bizonnyal Mészöly Gézával kezdjük a következő idényt, de ha semmi sem jön össze, és minimális forrásból leszünk kénytelenek működni, nem gördítünk akadályt a távozása elé.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik