Száguldott az ETO

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2009.04.06. 11:27
Címkék
Látványos, jó játékkal, Bajnokok Ligája-tempót diktálva diadalmaskodott a női Magyar Kupa-fináléban a címvédő Győri ETO, amely sorozatban ötödször szerezte meg a trófeát.

Nem szereztek meglepetést az elődöntőben a „kicsik”, vagyis a Kiskunhalas NKSE és a másodosztályú Újbuda TC, aztán a fináléban sem sikerült a Debrecennek felülmúlnia a magyar mezőny legerősebb együttesét, a toronymagas esélyes Győrt. A vasárnapi döntő két szereplője szombaton szinte csak edzett egyet a végjátékra, amelyre a csodás tavaszi idő ellenére csaknem megtelt a győri sportcsarnok.

Konkoly Csaba edző nem kételkedett, hogy csapata ezúttal is érvényesíti nagyobb tudását és rutinját (március 25-én ugyancsak a győri csarnokban bajnoki mérkőzést játszott a két együttes, és az ETO 37–24-re nyert).

Bakó Botond, a Loki trénere abban reménykedett, hogy csapata szorosabb meccset vív a BLelődöntőre készülő Győrrel, ha erejét jobban beosztja, és kevesebbet hibázik, mint a két csapat legutóbbi összecsapásán.

Bátran és eredményesen kezdett a bajnoki címvédő Győrt az NB I-ben ősszel legyőző DVSC, és úgy látszott, okult tíz nappal korábbi súlyos vereségéből. Daniela Crap és a védekezésben jeleskedő Lucia Uhraková vezérletével tartotta magát a Loki, és csak akkor kezdett elhúzni a hazai együttes, amikor Pastrovics Melinda ritkábban találkozott a labdával. A kapuscsere nagyon jót tett a Debrecennek, mert ettől kezdve Vérten Orsolya, a mezőny egyik legjobbja is ritkábban lőtt gólt.

Gyorsan olvadt 9–6 után a hazaiak előnye, sőt a játékrész derekán már a DVSC vezetett két góllal. Lehiggadva, okosan kézilabdázott a vendégegyüttes, és 6–1-es sorozatot produkálva 11–13-ra alakította az állást. Látványos gólokat lőtt Csáki Viktória, Tetjana Sinkarenko és Bognár Barbara, ám a DVSC legjobbja mégis a kapus Kiss Éva volt, aki szemlátomást kitűnően ismerte a győriek lövőrepertoárját.

Újabb fordulat: Eduarda Amorim és Simona Spiridon vezérletével a győriek örvendeztették meg szurkolóikat 6–1-es részeredménnyel, és 17–14 után már Görbicz Anita is mosolyogva, kedvenc trükkjeit felvonultatva kézilabdázott.

A világklasszis irányító főleg a második játékrészben csillogott: 11 góljából kilencet ekkor lőtt. Eredményesek voltak a győri lerohanások, a Loki pedig csak szenvedett a felállt védőfallal szemben. Pálinger Katalin világklasszishoz méltóan védett, és ugyanígy mozgatta az ETO védőit. Katarina Mraviková és Amorim mellett Görbicz is lőgyakorlatot tartott a leblokkoló, elfáradó Debrecennel szemben. Pillanatok alatt elhúzott a címvédő 27–18-ra, és ettől kezdve már ünnepelte a közönség a sorozatban ötödik MK-diadala felé tartó csapatot. Amely a hajrában már kisebb lazaságokat is megengedhetett magának, ezért a DVSC elkerülte a megsemmisítő különbségű vereséget.

A győriek hármas célt tűztek maguk elé erre az évadra. Ebből kettőt – BL-elődöntő, MK-győzelem – már elértek, és a bajnoki rájátszás éremcsatáit az élen állva kezdik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik