A bajnoké az alapszakasz

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2009.03.26. 23:41
Címkék
A női bajnoki alapszakasz első helyéért s a rájátszásba vihető négy pontért csatázott szerdán Győrben a házigazda és címvédő ETO, valamint a trónkövetelő, de húsz perc alatt kipukkadó DVSC-Aquaticum. Az esélyesebb győriek a győzelemmel biztossá tették első helyüket.

A két csapat őszi, debreceni mecs csén két góllal nyert a Loki, s ezzel mintegy bejelentette igényét az aranyéremre. Csakhogy az előző fordulóban döntetlent játszott Vácon, ezért az alapszakasz-győzelemhez két pontot kellett volna szereznie a szerdai rangadón. Ez pedig a világ élmezőnyébe tartozó csapatoknak is iszonyatosan nehéz feladat, hiszen a sorozatban harmadszor BL-elődöntős ETO ebben az idényben is külföldi és hazai klasszisok sokaságával áll fel, s hazai pályán csak csodával határos teljesítménnyel győzhető le (az utóbbi két évben csupán a BL-címvédő orosz Zvenyigorodnak és a dán Ikastnak sikerült).

A Loki egészséges önbizalommal vágott a szerdai meccsnek, mondván, nincs vesztenivalója, hiszen amit eddig elért a bajnokságban, azért máris meg kell süvegelni.

„Meglepetést szeretnénk szerezni, és erre azért lehet esélyünk, mert bennünket nem nyom a győzelem kényszere. Játékosaink nyugodtan, tudásuk legjavát nyújtva küzdhetnek, s ebből valami jó sülhet ki” – mondta Bakó Botond a csatára melegítő debrecenieket figyelve.

Az elején tartotta is magát a DVSC, amelyben Csáki Viktória volt a legveszélyesebb, miközben az ETO belső támadói elpuskáztak néhány ziccert, ellenfélnek vagy a lelátóra dobták a labdát. A megfázásából felépülő Tomori Zsuzsanna viszont parádézott, szinte egyedül tartotta a lelket álmosan kezdő együttesében, amely aztán a félidő közepén kezdett felébredni (10–7).

Nem kétséges, a Loki tényleg komolyan gondolta, hogy megizzasztja a bajnokot (12–11), ám a 20. perctől önmagát hozta reménytelen helyzetbe. A vendégek eladott labdáiból sikeresen kontrázott a Győr, amelynek kapujában Pálinger Katalin ezúttal is remekelt. Vérten Orsolya lerohanásokból lőtte góljait, Tomori pedig igazi vezéregyéniség volt. A védekezésben is aktív Görbicz Anitától gólpasszokat kapott Simona Spiridon és Tomori. A brazil Eduarda Amorim, a győriek új szerzeménye játékán is látszott, kezdi megtalálni helyét a BL-elődöntőre készülő együttesben (35–17). A DVSC összeomlott, a „rangadó” hajrájára nem maradt kérdés. Ha csak az nem, milyen izgalmak várnak ránk a rájátszásban, ha a bajnokságban vezető együttes és a második helyen álló között ekkora a különbség. Persze a BL-szereplést érő ezüstért, valamint a bronzért is érdemes küzdeni.

A rangadót a Győr nyerte meg, ezzel eldőlt: négy ponttal kezdi április 19-én a rájátszást, míg a DVSC hárommal (vagyis a playoff éremcsatáiban – az első négy kétfordulós küzdelmében – nyílt marad a versengés a dobogós helyezésekért).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik