A Kazany is legyőzhető!

RÁC BENEDEK BALÁZS, THÉKES ISTVÁNRÁC BENEDEK BALÁZS, THÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.03.21. 23:46
Címkék
A szezon legfontosabb meccse előtt áll a Szeged-Beton VE. Kásás Zoltán együttese szombaton hat órától az orosz Kazanyt fogadja a LEN-kupa elődöntőjének visszavágóján. Ha az első mecsen 10–10-et játszó csongrádi együttes győz, bejut a fináléba.

A mérkőzés, amelyre még a holtak is feltámadnak.

Ez a mondat tökéletesen igaz a Szeged–Kazany LEN-kupa-elődöntőre, mivel a szegedi holtak, pontosabban a sérültek, Varga Tamás és Baksa László (mindketten kihagyták a Vasas elleni bajnokit) is ott lesznek a vízben. A két kulcsember egész héten edzett, és ahogyan a kétszeres olimpiai bajnok mondta, ha kell, összedrótozza magát, de mindenképpen játszani akar a sorsdöntő mérkőzésen.

„A lábammal minden rendben, hétfőn és kedden óvatosan edzettem, és a csütörtöki kétkapuzás során is kevesebbet játszatott Kásás Zoltán, hogy kíméljem magam – tudtuk meg a combját fájlaló Varga Tamástól. – Továbbra is mindennap járok ultrahangos kezelésre, s javul is az állapotom. Mindenképpen játszani fogok, le lesz ragasztva a lábam, de remélem, minden rendben lesz, és négy negyedet tudok vízben lenni, s ha kell, a hosszabbítást is bírni fogom.”

Kásás Zoltán érdeklődésünkre elmondta, Baksa és Varga Tamás mellett a keret többi tagjára is számíthat, így a legjobb csapattal állhatnak fel a szombati meccsen. A Szeged csütörtök este még a Szentessel kétkapuzott, de a videózás sem maradt el a nagy meccs előtt.

„A játékosokat már foglalkoztatja a mérkőzés, a továbbjutás azon fog múlni, mennyire tudunk koncentrálni. Ha ez megvalósul, meg tudjuk verni a Kazanyt, különben zűrös lehet a helyzet – mondta a szakember. – Az első meccsből is lehetett tanulni, mivel a végén elkövettük egy-két hibát, amelyek nélkül még jobb lehetett volna az eredmény. Nagy meglepetéssel már nem lehet kirukkolni, arra nincs idő, az lehet váratlan húzás, ha végig fegyelmezetten játszunk.”

A Kazany már a hét közepe óta Szerbiában készül, előbb a Partizannal kétkapuzott a LEN-kupa két évvel ezelőtti győztese, majd a Szeged által a negyeddöntőben elbúcsúztatott Vojvodinával gyakorolt. A csoportmérkőzések során az Újpestet, a negyeddöntőben pedig a Honvédot kiejtő orosz együttes – amelyben a szerb Dejan Szavicsra és a két hatalmas termetű centerre, Andrej Bjelofasztovra, illetve a német Tobias Schertwitisre kell nagyon figyelni – péntek este és szombat délelőtt a szegedi uszodában tréningezik.

Szegeden nagyon készülnek a mérkőzésre, a városban napok óta érzékelhető a pólóláz. A jegyeket már szerda óta árulják elővételben, s a hírek szerint igen jól fogynak az ezer forintba kerülő belépők, ráadásul a nyugdíjasok és a tizennégy éven aluliak ingyen tekinthetik meg a mérkőzést. A sátortetős uszodába hivatalosan hatszázan férnek be, de a szegedi klubvezetők mobil lelátókat állítanak fel, s nem elképzelhetetlen, hogy ezren is szurkolhatnak a rendkívül fontos összecsapáson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik