A Győri ETO nem taktikázik

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2009.03.21. 23:46
Címkék

A női BL-középdöntő hét végi záró fordulója előtt már eldőlt, hogy elődöntőbe jutott a Hypo NÖ, a Viborg, a Győri ETO és a Valcea. Már csak az a kérdés: melyik két együttes szerzi meg a csoportelsőséget, vagyis milyen párosításban küzdenek a fináléba kerülésért?

A Hypo (10 pont) és a Viborg (8) az 1. csoportban szombaton (16.15) úgy kezdi a második félidőt Dániában, hogy már tudja a Győr–Valcea (15.15) csata, s ezzel együtt a 2. csoport végeredményét. Vagyis az osztrák bajnok (Németh András edző együttese) és a dán sztárcsapat – elméletileg – attól függően alakíthatja saját meccsének eredményét, hogy az elődöntőben a magyar vagy a román bajnokkal akar-e találkozni.

A győriek viszont nem taktikáznak. Konkoly Csaba edző egyértelműen kijelentette: csorbulna az ETO tekintélye, ha csapata nem csoportelsőként zárná a középdöntőt.

(Az 1. csoportban a Hypo–Viborg találkozó 30–28-ra végződött, vagyis most a Viborgnak legalább háromgólos győzelemre lenne szüksége a csoportelsőség megszerzéséhez.)

A győriek csoportjában tisztább a kép. Az ETO már döntetlennel is csoportelső lenne, a román válogatottal szinte megegyező Valcea pedig akkor is a második helyen zár, ha kikap (a Ljubljana pontszámban behozhatja, de az egymás elleni eredményük a románoknak kedvez).

Hihetetlenül sűrű versenyprogramja miatt fizikailag, de még inkább mentálisan fáradt a Győr. Ezért olykor egy-egy mérkőzésen belül is hullámzó teljesítményt nyújt. Konkoly Csaba viszont szeretné ezt kiküszöbölni.

„Muszáj tanulnunk abból, hogy előbb Podgoricában veszítettünk pontot, majd Győrben a Ljubljana ellen nyolcgólos előny után kiengedtünk, és a végén izzadtunk, hogy eggyel nyerjünk” – mondta Konkoly Csaba.

Hogy mi lehet a románok elleni győzelem titka?

A mester szerint az, hogy csapata szombaton még magasabb fordulatszámon pörögjön, mint az eddigi BL-meccseken.

„Értékes lenne a két pont, ezért felszabadultan, de igen fegyelmezetten kell játszanunk, ügyelve a stabil, agresszív védekezésre, a gyors és pontos támadójátékra, valamint a helyzetek kihasználására. Csak így lehetünk elsők a csoportban, s ez azért fontos, mert így az elődöntő visszavágóját itthon játszhatnánk” – folytatta az edző.

Pálinger Katalin kapus szerint: „Nehéz csata lesz, mert a Valcea presztízskérdésnek tekinti a csoportelsőséget, mi viszont a februári vereségért akarunk visszavágni.”

Görbicz Anita kritikusan fogalmazott: „Mostanában többször előfordult, hogy tekintélyes előny birtokában visszaestünk. Legutóbb a Ljubljana ellen is katasztrofálisan játszottunk a második félidőben. A Valcea ellen ezt nem tehetjük meg.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik