Újra elődöntős a Győr

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2009.03.15. 23:13
Címkék
A csoportelsőség megszerzéséért tett nagy lépést vasárnap a Győri Audi a szlovén bajnok Krim Ljubljana legyőzésével. Konkoly Csaba edző sorozatban harmadszor BL-elődöntős csapata a hajrában kihasználta felzárkózó ellenfele hibáit.

A Ljubljana azzal a reménnyel érkezett Győrbe, hogy megpróbál visszavágni a Görbicz Anitáéktól februárban otthon elszenvedett vereségért, amelyet még egy kudarc követett a Valcea vendégeként. A Mörtel Renátát és Triffa Ágnest (szemsérülése miatt pihen) soraiban tudó szlovén bajnok edzője, a hajdani szövetségi kapitány Marta Bon azt hangoztatta a középdöntő küzdelmeinek kezdetekor, hogy sikernek tartja a Ljubljana továbbjutását az alapcsoportból, s ennél többről nem nagyon álmodik. Csakhogy ez „altató” vélemény volt, hiszen a Ljubljana már érezte a BL-diadal (2001, 2003) ízét, és jelenlegi kerete nagyon erős, esélyes még a legjobb vetélytársak legyőzésére is.

A vendégeknél Mörtel ezúttal a kezdőcsapatban kapott helyet, és első próbálkozása sikertelen volt. Így járt Simona Spiridon is, míg Ljudmila Bodnyeva, az orosz világklasszis beállós megtörte a gólcsendet. A védekezésére mindkét csapat több-kevesebb sikerrel ügyelt az elején. A vendégek képtelenek voltak megállítani a deréksérüléséből felépülő Görbiczet, valamint a hét elején még megfázással, lázzal bajlódó Vérten Orsolyát. A Krim elrontott támadásaiból kontrázhatott a Győr, s a gyors játék kedvére volt a fürge Katarina Mravikovának. A félidő közepén úgy látszott, a hazaiak biztos győzelem felé robognak, hiába kért időt és cserélgette klasszisait Marta Bon (14–6).

A már megnyertnek hitt csata második félidejében a Győr támadójátéka veszített lendületéből és eredményességéből (21–19), miközben a Krim lerohanásait és betöréseit nem tudták megállítani Görbiczék. Pálingert lehívta Konkoly Csaba, de ettől nem lett jobb a Győr védekezése. Vérten és Görbicz góljaival keservesen tartotta szerény előnyét a hazai együttes (29–28), amelynek kapujába visszatért Pálinger.

Időt kért Konkoly edző Oder találata után (29–29), de csak ideiglenesen sikerült felráznia a lányokat (31–29), akik a hajrára a bírók kegyeit is elvesztették (31–31). A Győr támadásban cserélgette játékosai pozícióit (Hornyák Ágnes irányított, Görbicz átlövőként szerepelt), de a Ljubljana temérdek hibája, az emberelőny, a hétméteres és a Krim ellen ítélt támadófault is jól jött (34–33). Az ETO saját magának nehezítette meg a mérkőzést, amelynek megnyerésével sorozatban harmadszor bejutott a BL-elődöntőbe. A szombati Győr–Valcea meccsen a hazai csapat döntetlennel is megnyeri a középdöntőbeli csoportot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik