Riválisként irány a vörös pokol

Forrás: www.goal.com, www.liverpoolfc.tvForrás: www.goal.com, www.liverpoolfc.tv
Vágólapra másolva!
2009.03.09. 23:51
Címkék

A Real Madriddal tétmérkőzésen most játszik először az An-field Roadon Raúl, a BL legeredményesebb csatára, ugyanakkor nézőként már volt lehetősége belekóstolni a rá váró hangulatba. Még Fernando Morientes „vörös” korszakában járt itt, és lenyűgözte az atmoszféra.

Mit érzett, midőn először meghallotta a Kop énekét?

Beleborzongtam. Megnémultam. Elfogytak a szavaim. Annyira más itt minden. Az éneklés, a stadion atmoszférája, a futballhoz való hozzáállás. Az egész érzés akkor kezdődik, amikor barangol az ember Liverpoolban, és hirtelen belebotlik a stadionba. Addig nem is látja, amíg felbukkan az orra előtt.

Utána pedig?

Nem győz csodálkozni. Én csak egyszerű bajnokin voltam, de az is lenyűgözött. Nem tudom elképzelni, mi vár rám, ránk a Bajnokok Ligájában.

Nem irigykedik Xabi Alonsóékra, hogy hetente ilyen környezetben futballozhatnak?

Ha valaki megkérdezné tőlem, mi az, amit szívesen kipróbálnék, egyből a Premier League-et mondanám. Néhány éve a Chelsea tapogatózott nálam, de akkor is azt mondtam, minden vágyam Madridban maradni. Sok honfitársunk miatt egyre érdekesebb számunkra az angol bajnokság, ráadásul a többségük nagy sikereket ér el.

Ebbe a sorba beleillene a Liverpool továbbjutása a legeredményesebb csapat ellen.

Azért a Real Madridot ne írjuk le olyan könnyen. Az idegenben lőtt gól és az előny miatt a Liverpool az esélyesebb, de nálunk több olyan tapasztalt játékos is van, akinek segítségével a Real képes felállni a padlóról. Érzékenyen érintett bennünket a hazai vereség, de még nem estünk ki. Hiszünk az esélyünkben és abban, hogy az Anfield Roadon is tudunk nyerni. Mióta Juande Ramos az edzőnk, sokkal fegyelmezettebben futballozunk. Két gólt szerzünk, és továbbmegyünk.

Mi volt a gond Ramos érkezése előtt?

Bár sok gólt szereztünk, sokat is kaptunk. Most fizikailag és lelkileg is jó állapotban vagyunk.

Sokan úgy tartják, Steven Gerrard lehet a kulcsfigura.

Már láttam őt nehéz meccseket megnyerni a Poolnak. Vagy ő szerezte a gólt, vagy ő adta a döntő passzt. Abban a legerősebb, hogy akkor segít, amikor a leginkább kell.

De ha ez nem lesz elég…

Akkor bármi elképzelhető. Az is, hogy meglesz a tizedik trófeánk. Juande Ramos munkájának köszönhetően meccsről meccsre fejlődünk. Szerintem ez a mérkőzés lesz a menetelésünk kulcsa. Elérkeztünk az igazság pillanatához.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik