Az övé lehet a jövő

KOVÁCS ERIKA jelenti BécsbőlKOVÁCS ERIKA jelenti Bécsből
Vágólapra másolva!
2009.03.09. 01:22
Címkék

A várakozásnak megfelelően Hei dum Bernadett jutott legtovább a rövid pályás gyorskorcsolyázók bécsi világbajnokságának záró napján. Az elmúlt időszakban Heidum igen jó eredményeket ért el ezer méteren, így vasárnap egyáltalán nem meglepő módon végzett a 12. helyen.

Darázs Péter és Huszár Erika már a selejtezők során elbúcsúzott, Heidum számára pedig a negyeddöntő jelentette a végállomást ezen a távon Bécsben.

„Egész nap jól éreztem magam, az ezer méter amúgy is nagyon fekszik nekem. Összességében sem vagyok elégedetlen, bár szombaton ötszázon messzebbre is juthattam volna, ha az előfutamban nem löknek ki az első helyről. Akkor jobb sorsolást kaptam volna a későbbiekben. Úgy gondolom, egyre közelebb kerülünk a világ élmezőnyéhez, ez mindenképpen biztató” – mondta Heidum.A bécsi vb első napján a Huszár Erika, Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Darázs Rózsa összetételű női váltó végzett a hatodik helyen, szombaton Huszár 500 méteren nyolcadikként zárt, míg vasárnap Heidum 12. helye jelentette a legjobb magyar eredményt.

Tegyük azért hozzá: Knoch Viktor sérülés miatt szombat reggel visszalépett a küzdelmektől.

„Nem szabad már azzal foglalkoznunk, mi lett volna, ha a női váltó futamát nem lövik vissza a bírók tíz körrel a vége előtt. A hibákból, a negatívumokból tudunk táplálkozni, tanulni és előrelépni. A lányok a vébén is bizonyították, ott a helyük a világ legjobb nyolc csapata között. Nem szeretek jósolgatni, most mégis megteszem: Heidum Bernadett néhány év múlva ott lehet az élmezőnyben, fokozatosan javul, kiváló az állóképessége, és jó versenyzőtípus. De természetesen azon dolgozunk, hogy ne csak ő egyedül küzdjön a legjobbakkal” – értékelt Telegdi Attila kapitány. Az összesített versenyben Heidum Bernadett a 18. helyen végzett, így ő lett a legjobb magyar. Huszár Erika a 22., Darázs Péter a 28. lett.

Eredmények a 16. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik