A pokol várja a Győrt

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2009.02.28. 23:11
Címkék
A Bajnokok Ligája alapszakaszában legjobbnak bizonyuló, majd két négyes csoportba sorolt együttesek a középdöntőben túl vannak három fordulón, s megkezdik a visszavágókat. A Podgoricába utazó Győri Audi szerencsés esetben már ebben a körben az elődöntőbe juthat.

A középdöntő félidejében a Hypo NÖ, a Viborg, a Valcea és a Győri Audi ETO áll a Bajnokok Ligája csoportjaiban az első és a második helyen, s ez megfelel az előzetes várakozásoknak, a reális erőviszonyoknak. Nagy a valószínűsége, hogy ez a négy csapat vívja az elődöntőt. A hét végi, negyedik fordulóban a Győr idegenben, a montenegrói Buducsnoszt Podgorica csarnokában szerepel, és esetleges győzelmével tovább is juthat.

Zsiga Gyula, a Podgorica szakvezetője jó ismerője a nemzetközi mezőnynek, a csapatok erejének. A középdöntő január 20-i, bécsi sorsolását követően azt mondta: „A Győrt és az Oltchimot nehéz lesz megelőzni, nekünk a harmadik hely megszerzésére lehet esélyünk. Nagy kérdés, hány pontot szerez idegenben a győri és a román együttes.”

A szakember kérdésére részben már az első forduló választ adott. A vendégként pályára lépő győriek nyertek Ljubljanában (35–31), miközben a Valcea egygólos vereséget szenvedett a montenegrói fővárosban. A következő körben, február 15-én Győrött játszott a Podgorica, s ezen a mérkőzésén az ETO-nak alaposan meg kellett küzdenie a négygólos (31–27) győzelemért. Pálinger Katalin, az Audi ETO egyik legjobbja szerint a podgoricai visszavágóra le kellett vonni a győri meccs tanulságait.

„Azon a találkozón kissé álmosan kezdtünk – emlékezett –,gyengén védekeztünk, és vendégeink éltek a lehetőséggel, gyorsan elhúztak öt egyre. Balkezes átlövőjüket, Katarina Bulatovicsot képtelenek voltunk tartani, egymaga tizenkét gólt szerzett. Emellett szigorúan, keményen védekeztek, és nagyon össze kellett kapnunk magunkat, hogy le tudjuk dolgozni hátrányunkat. Szerencsére mi is harcosabbakká váltunk, és az ugyancsak tucatnyi gólt szerző Görbicz Anita vezérletével tartottuk a lépést. Jelentősen segítette csapatunkat a kilencgólos Tomori Zsuzsanna, mégis izgalmas volt a hajrá. Ekkor jó fizikai felkészültségünk és akaratunk révén felülkerekedtünk. Okultunk abból a meccsből, és ennek szellemében nagyon felkészültünk a visszavágóra.”

A gyakorlást a szerdai, Fradi elleni Magyar Kupa-mérkőzés is segíthette, amelyet nagyon jó játékkal, végig egyértelmű fölényben játszva nyert meg a Győr.

A montenegrói bajnok egyik legjobbja, Kindl Gabriella arról beszélt, hogy a ljubljanai vereség után, a hét első felében igyekezett kipihenni magát a Podgorica, amely videózással és szorgos taktikai edzésekkel készült a Győr fogadására.

„A Valcea legyőzésével már szereztünk egy meglepetést, és most újabbra készülünk – mondtaKindl, aki egykor a Győr, majd a Dunaferr és a Ljubljana átlövője volt. – Tudjuk, hogy az ETO nagyon erős, és idegenben is majdnem olyan jó, mint otthon. Gondban vagyunk, mert sérülések nehezítették a munkánkat, s a kezdőcsapatban a belső posztokon szereplők közül csak én vagyok teljesen egészséges. Társaim húzódásokkal, zúzódásokkal küszködnek, ám a legtöbben rendbe jönnek szombatra. Hatezer szurkoló áll majd mögöttünk, s ez hatalmas lelkierőt ad.” A győri lányok péntek délelőtt még Győrött vettek részt frissítő edzésen, majd a közösen elfogyasztott ebéd után 13 órakor Pérről különgéppel elrepültek a montenegrói fővárosba. A szombati mérkőzést követően azonnal haza is utaznak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik