Ismételne a Fradi

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2009.02.25. 00:33
Címkék
A női Magyar Kupa küzdelemsorozata a fináléhoz közeledik. A negyeddöntő február 18-án lejátszott találkozóin a Kiskunhalas-Bravotel, a DVSC-Aquaticum és az Újbuda TC már bejutott az elődöntőbe, az üresen maradt helyért szerdán a Budapest Bank-FTC-RightPhone és a Győri Audi ETO küzd a Népligetben.

A Fradi és a Győr legutóbb feb ruár elsején bajnoki összecsapáson találkozott a fővárosban, és a hazaiak Szucsánszki Zita fél perccel a vége előtt remek átlövésből szerzett góljával 35–34-re nyertek. Ez a találkozó azért is emlékezetes a fradistáknak, mert Zácsik Szandra, az FTC 18 éves tehetsége 15 góllal terhelte meg Pálinger Katalin kapuját. Érthető, hogy a 11-szeres Magyar Kupagyőztes FTC otthonában szerdán nagyon szeretne visszavágni a három héttel ezelőtti vereségért az MK-t az utóbbi négy évben sorozatban elhódító Győr.

Vajon megismételhető-e a három héttel ezelőtti kisebb csoda? Elek Gábor, a Fradi edzője szerint igen, de még annál is nehezebben, mint február elsején.

„Ezt a meccset biztosan komolyabban veszi a Győr, mint az elvesztett bajnokit, ráadásul kárpótolni akarja magát a valceai vereségért, valamint erős iramú mérkőzést szeretne vívni a Podgorica elleni felkészülés jegyében – mondta Elek Gábor, aki büszke csapatára, amely remekel a bajnoki alapszakaszban, s kétpontnyira áll a harmadik hely megszerzésétől. – Az ETO nem szeret nálunk játszani, nem kedveli a csarnokunkban uralkodó, nekünk igen kedves légkört. Csapatom ebben az évadban hazai pályán még százszázalékos, és ez így is maradhat, ha a végjátékban pontosabban támadunk, és fegyelmezettebben védekezünk.”

A Ferencvárosban nincs súlyos sérült, de kissé fájlalja a derekát Zácsik Szandra, a bokáját pedig Szucsánszki Zita. A kupameccsen mindketten pályára lépnek.

Konkoly Csaba csapatának helyzetét nehezíti, hogy a szerdai találkozóra két fontos idegenbeli BL-középdöntős csata (Valcea, Podgorica) között kerül sor, és ebben a kíméletlen eredményhajszában Görbicz Anitáékat sem fizikailag, sem lelkileg nem könynyű csúcsformában tartani.

A Győr a szombati, romániai vesztes mérkőzésről vasárnap hajnalban ért haza, így ezt a napot és a hétfőt pihenésre fordította.

„A Valcea ellen nyerhető mérkőzést veszítettünk el – bosszankodott még kedden is Konkoly Csaba. – Pedig nagyon jól küzdött a csapat, ugyanakkor sok bosszantó, elkerülhető hibát is elkövetett. A befejezés előtt három perccel még vezettünk, de sürgettük a játékot, kapkodtunk, s újabb ziccereket hagytunk ki. Az FTC-vel vívandó MK-meccsünk szempontjából is tanulságos volt a vereség, és remélem, a kétnapos pihenő jót tett a lányoknak. Taktikusabban, jobban összpontosítva kell játszani szerdán, hogy sikerüljön visszavágni a három héttel korábbi bajnoki vereségért. Fontos a továbbjutás, mert sorozatban ötödször is szeretnénk megszerezni az MK-trófeát.”

A szerdán 18 órakor kezdődő kupamérkőzésen a vendég Győrnek a döntetlen is elegendő az elődöntőbe jutáshoz. A szerdai továbbjutó az Újbudával, a DVSC a Kiskunhalassal csap össze április 4-én a fináléba kerülésért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik