Harc a javából

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2009.02.23. 01:24
Címkék
A győriek sem vitatják, hogy fordulatos, forró hangulatú, jó iramú, de nagyon sok hibával tarkított mérkőzésen veszítettek két pontot Valceában.

A nagyszebeni csillogó-villogó üveg-acél repülőtér parkolójában a Valcea új, minden kényelemmel felszerelt buszára szálltak a Pérről különgéppel érkező győriek, akikre még száz kilométer zötykölődés várt. A busz ablakaira mindkét oldalon Marian Cozma, a két hete meggyilkolt román beállós mosolygós, veszprémi mezes, fekete keretes fotói voltak kiragasztva. Aztán szombaton a valceai csarnokban a maroknyi győri szurkolótábor is felidézte Cozma emlékét, mert a bemutatás után kifeszített egy tízméteres feliratot: „Nyugodj békében, Marian!” Az ellentábor ezt felállva, vastapssal köszönte meg.

A volt veszprémi beállós, akiről egy hete a győri sportcsarnokban is megemlékeztek, a valceai játékosoknak is egyik nagy kedvencük volt. Csak szépet és jót mondott róla Simona Gogirla, a Győr egykori átlövője is, aki most Brassóban játszik, de az ETO meccsére a kislányával együtt átruccant Valceába. Találkoztak és hosszan beszélgettek Görbicz Anitáék román játékostársukkal, Aurelia Bradeanuval is, aki kisbabát vár, s elmondta: csak néhány napra látogatott haza a férjével, vasárnap indul vissza Győrbe.

Szinte repesett a boldogságtól a viszontlátáskor Vérten Orsolya és a Valceában légióskodó Borbás Rita, s Szűcs Gabriellát is minden győri nagy örömmel üdvözölte. A meccs előtti utolsó taktikai értekezleten viszont Konkoly Csaba edző diszkréten, mégis határozottan arra kérte játékosait, hogy ne vigyék a pályára baráti érzéseiket, jó emberi kapcsolataikat a valceaiakkal. „A meccs után újra lehet barátkozni, de a harc legyen harc” – kértea tréner.

A győriek küzdőszellemével, akaratával nem is volt baj, hiszen – bár többnyire a Valcea vezetett – a 10. és az 57. percben is Görbiczéknél volt az előny. A győriek világklasszis irányítója tíz góllal a mezőny legeredményesebb játékosa volt, ám a pontszerzéshez ez is kevés volt.

A valceai vereség okait Konkoly Csaba indulatoktól mentesen, szakmai szempontokat sorolva foglalta össze.

„A megbeszélt taktikát csak időszakonként, és úgy ötvenszázalékosan valósították meg a lányok – mondta a tréner. – Remekül küzdött, ám eközben borzasztóan sokat hibázott a csapat. A Valceáról ugyanezt mondhatom, s ezért fájó, hogy a hajrában, miután négygólos hátrányból fordítottunk, a kapusba lőttük ziccereinket, nem tudtuk megtartani a labdát, sürgettük a remélt győzelem kicsikarását, és gond volt a visszarendeződéssel. Csak Görbicz Anita, Pálinger Katalin, Herr Orsolya és Simona Spiridon nyújtott jó teljesítményt, a többiek a közepes szintet sem érték el. Felsorolt hibáinkat ki kell javítanunk, különben a saját sorsunkat nehezítjük meg a BL-küzdelmek folytatásában.”

További BL-eredmények a 16. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik